Indul az InnoChange

Indul az InnoChange
10/01

2021. október 01. 10:00 - 13:30

online

10/01

2021. október 01. 10:00 - 13:30

online


Kick-off rendezvényen mutatkozik be az EIT támogatását nemrég elnyert nemzetközi projekt. Az innovációs konzorcium munkáját az ELTE Informatikai Kara koordinálja.

Az InnoChange (Változások előmozdítása és kapacitásfejlesztés – úton az innovatív és vállalkozó egyetemek felé) projekt 2021. júliusában elnyerte az EIT Higher Education Initiative pályázatát. A programot az ELTE Informatikai Kara koordinálja, a konzorcium tagja a Babeș-Bolyai Egyetem (Románia), a Heriot-Watt Egyetem (Egyesült Királyság), a Pavol Jozef Šafárik Egyetem (Szlovákia), a Pajszij Hilendarszki Egyetem (Bulgária) és a Startup Wise Guys Accelerátor (Észtország). Társult stratégiai partnerek a GE Healthcare Hungary és a Campden BRI Hungary.

A projekt célja, hogy bővítse a felsőoktatási intézmények vállalkozói és innovációs kapacitását, erősítse ilyen irányú hajlandóságukat, valamint támogassa a közép- és kelet-európai innovációs ökoszisztémákat, hogy mind jobban bekapcsolódjanak az európai körforgásba. A partnerek eltérő, egymást kiegészítő szakértelme jó alapot teremt a tudásháromszög alapú innovációs oktatás megvalósításához, erősségei az adott tudományos szakterületből (informatika, digitális átalakulás) és az egyetemi környezet, az ipar és a magánszervezetek adta sokszínűségből fakadnak.

A sajtónyilvános projektindító rendezvény célja bemutatni a projekt futamideje alatt tervezett tevékenységeket.

Részletes program és regisztráció