Információk STA adminok részére

Információk STA adminok részére

Egy-egy oktató adatai összesítve (2019.11.18.)

2019 őszétől az egy oktatóra vonatkozóan – egyelőre az alapadatok kivételével – az összes STA adat lehívható úgy, hogy az adatokat egy db Excel fájl tartalmazza.

A módja:
Validálás menüpontban található az egyes oktatóknál:
STA adataim exportálása (XLSX)


Validáltak listájának lekérése a STA-ból 2019.

A validáltáltak/nem validáltak listája a Stratégiai Adatbázisból lekérhető excelben:

A Foglalkoztatottakat listázó oldal jobb alsó sarkában az Export: Excel gomb segítségével előállítható excelben található egy validálás időpontját tartalmazó oszlop. A listák korábbi években történő kiküldésekor a május 1-je előtt validáltakat Irodánk nem vette figyelembe (nekik még számos adatuk frissül április 30-án a különböző adatbázisokból, Neptun, EPER, etc. történő importal), a május 15-e után pár nap késéssel validálókat viszont igen.

Az adatok szűrése során sajnos figyelembe kell venni, hogy az SAP-ból a kilépettek/elhunytak adatai nem érkeznek meg minden esetben (lásd kilépés időpontja oszlop). Továbbá figyelemmel kell lenni arra, hogy az Adatbázis töltése csak az oktatói, kutatói munkakörben foglalkoztatott közalkalmazottak számára kötelező.


STA adminok szerkesztési joga (2019.09.11.)

A Stratégiai Adatbázis (és a kari honlapokra átkerülő információk) pontossága érdekében a STA adminisztrátorok a jövőben az oktatók hozzájárulása nélkül szerkeszthetik az alábbi oktatói alapadatokat a sta.elte.hu/Személyes adatok/Alapadatok menüpontban: 

  • E-mail cím (csak hivatalos, elte.hu-s e-mail cím rögzíthető!)
  • szervezeti egység
  • munkakör 
  • telefonmellék

A fenti adatok automatikusan a NEPTUN-ból kerülnek át a Stratégiai Adatbázisba az első belépés alkalmával.

Az alábbi adatok adminisztrátor általi szerkesztéséhez sem szükséges az oktató hozzájárulása:

  • mtmt azonosító
  • működési hely
  • szobaszám
  • doktori.hu link

Szerkesztési jog átruházása STA adminra

”A Stratégiai Adatbázis adatokkal való feltöltése valamennyi oktatói-kutatói munkakört betöltő közalkalmazottra (a továbbiakban: érintett) nézve kötelező, amely adatfeltöltés – az érintett eltérő rendelkezése hiányában – az érintett feladata." (6/2015. (IX. 28.) számú rektori utasítás a Stratégiai Adatbázis létrehozásával kapcsolatos egyes részletszabályokról az Eötvös Loránd Tudományegyetemen)

Ebből következően az ELTE-n oktató/kutató munkakörben dolgozó közalkalmazottak (a továbbiakban oktató/kutató) nyilatkozhatnak úgy, hogy nem ők maguk szeretnék feltölteni az adataikat a Stratégiai Adatbázisba (STA), hanem a STA adminokat hatalmazzák fel erre, és ehhez természetesen a szükséges anyagokat is határidőben megküldik részükre. Az adatfeltöltés átruházására a STA-N KERESZTÜL, egy gombnyomással tett írásbeli nyilatkozattal van lehetőség. 

Az átruházó nyilatkozat a Stratégiai Adatbázisba belépve legfelül, az Útmutató és Nyilatkozatok gombra kattintva, azon belül ld. "Adminisztrátorra átruházó nyilatkozat/Statement of transfer to an Administrator" menün belül található meg: https://sta.elte.hu/index.php/dokumentumok 

Nyilatkozattétel esetén:

  • a STA-t kezelő Iroda értesíti az illetékes kari kollégákat (cc. érintett oktató/kutató) az adatfeltöltés átruházásáról, ezt követően veszi fel a Kar a kapcsolatot az oktatóval/kutatóval;
  • az oktató/kutató az adatok feltöltéséhez szükséges információkat legkésőbb két héttel a kötelező validálási időszak kezdő időpontját megelőzően bocsájtja a kijelölt STA adminisztrátor rendelkezésére. Így marad idő az adatok feltöltésére és az oktatónak/kutatónak a validálásra.

A validálás abban az esetben is az oktató/kutató kötelezettsége marad, ha STA adminra ruházta az adatfeltöltési feladatot.