Ingyenes dolgozói edzések a BEAC-on

2019.01.22.
Ingyenes dolgozói edzések a BEAC-on
A Bogdánfy úti sporttelepen 2019. február 11-től reggeli edzések indultak, amelyek a Lágymányosi Campus dolgozói és oktatói számára nyújtanak lehetőséget a mindennapos testmozgásra. A BEAC szakképzett edzőivel zajló órák az ELTE Szolgáltatási Igazgatóság támogatásának köszönhetően ingyenesek.

Az érdeklődők háromféle edzésforma közül választhatnak attól függően, hogy pörgősebb vagy kevésbé dinamikus mozgásformára vágynak. Az órákhoz folyamatosan lehet csatlakozni.

Funkcionális köredzés: azoknak ajánlják, akik a pörgős, változatos edzéseket kedvelik, ahol lehet bárki kezdő és haladó is, mert az ellenállások, a gyakorlatok és a kihívások is személyre szabottak. A foglakozásokon használt mozgásformák és eszközök: saját testsúlyos gyakorlatok, kettlebell, TRX.

Erősítés & stretching: várják mindazokat, akik nem rajonganak a nagyon dinamikus, „szökdelős”, magas pulzusú edzésekért, de alaposan megdolgoztatnák minden izmukat, erősödnének, alakot formálnának és szeretnének hangsúlyt fektetni a nyújtásra is. Az edzés lendületes bemelegítéssel, keringésfokozással indul, majd főként testsúlyos gyakorlatokkal dolgoztatják az izmokat. Az edzés végi nyújtás nagyobb szerepet kap, mint egy „átlagos” aerobik órán.

Kezdő alakformáló aerobik: ez az óra az egyik leghatékonyabb edzéstípus, ha cél az alakformálás, a tónusosabb izomzat elérése és az erősödés. A bemelegítést követően főként a has, a fenék és comb izmaira helyezik a hangsúlyt, de nem hanyagolják el a hát és a kar izmainak megdolgoztatását sem. Az órát nyújtással zárják.

Edzésidőpontok:

Funkcionális köredzés (Barátosi Leventével): H/CS: 6:30–7:30
Erősítés & stretching (Pulay Eszterrel): H: 6:30–7:30
Kezdő alakformáló aerobik (Pulay Eszterrel): CS: 6:30–7:30

Részletek és jelentkezés név, szervezeti egység, edzéstípus és telefonszám megadásával ezen az e-mail címen vagy a 061-209-06-17 vagy a +36-30-355-0264 telefonszámok bármelyikén. Aki korábban részt vett a belvárosi órákon, nem szükséges a jelentkezés.

Helyszín: 1117 Budapest, Bogdánfy u. 10/B, BEAC-csarnok, 4. pálya

Forrás: BEAC