Jelentkezés a fiatal kutatók nemzetközi akadémiáiba

2021.08.03.
Jelentkezés a fiatal kutatók nemzetközi akadémiáiba
A Young Academy of Europe, illetve a Global Young Academy kiváló lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnének részt venni egy nemzetközi, multidiszciplináris, fiatal tudományos társaság szerteágazó tevékenységében.

A Global Young Academy 2021. szeptember 15-ig várja alapvetően 40 év alatti, PhD-fokozatát legfeljebb 7 éve megszerző kutatók jelentkezését tagjai közé. A tagság öt évre szól. A szervezetről és a jelentkezés feltételeiről, menetéről bővebb információ ITT, illetve ITT érhető el.

A Young Academy of Europe egész évben folyamatosan várja a fiatal – PhD-fokozatukat legfeljebb 12 éve megszerző – kutatók jelentkezését a szervezet soraiba. A tagság hét évre szól. A szervezetről és a jelentkezés további feltételeiről és részleteiről ITT és ITT lehet tájékozódni.

Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a hazai kutatók minél nagyobb számban képviseltessék magukat a hasonló nemzetközi szervezetekben, ezért támogatni kívánja az érdeklődő jelentkezőket, hogy minél versenyképesebb pályázati anyagot nyújthassanak be. E célból az alábbi lehetőségeket kínálja:

  • a pályázathoz, a Global Young Academy és a Young Academy of Europe működéséhez kapcsolódó kérdések megválaszolása;
  • a pályázati anyag véleményezése a beküldése előtt;
  • indokolt esetben segítség az ajánlólevél beszerzésével kapcsolatban.

Az érdeklődők számára 2021. augusztus 10-én 10.00 órától az AE Budapest Knowledge Hubbal közösen virtuális fórumot szervez a témában, ahol a pályázással kapcsolatban felmerülő kérdésekre is választ adnak.