Jótékonysági gyűjtés a KEK-en

2018.02.21.
Jótékonysági gyűjtés a KEK-en
A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája során immár hagyománnyá vált, hogy minden ében egy határon túli magyar nyelvű oktatási intézmény támogatására kérik fel a résztvevőket és minden érdeklődőt. Idén a kárpátaljai, Beregrákosi Általános Iskola mellett egy anyaországi, fogyatékossággal élő diákokkal foglalkozó iskola, a Dr. Török Béla Szakiskola javára is gyűjtenek sportszereket, ezzel is támogatva a parasport hazai fejlődését.

Az 1781-ben alapított beregrákosi iskolába 113 tanuló jár, többségük magyar ajkú. Az igazgató elmondása szerint egy kézilabda és egy kosárlabda pálya mellett egy apró tornaterem áll a gyerekek rendelkezésére, sporteszköznek azonban mindig híján vannak. A KEK-ről egy volt tanulójuk mesélt nekik.

A Dr. Török Béláról elnevezett budapesti intézmény elsősorban hallássérült gyermekekkel foglalkozik, de rajtuk kívül sok halmozottan hátrányos helyzetű gyermek is van a tanulók között. Mivel a legtöbb család nehéz helyzetben, sokszor nélkülözve él, ezért az iskola kirándulásokat és más iskolán kívüli programokat nem tud a tanulóknak szervezni. Azért is örülnének módfelett az új sporteszközöknek, mert így intézményen belül tudnák lekötni és élményhez juttatni a gyerekeket.

A szervezők kérik a résztvevő csapatokat, a torna támogatóit, segítsék együtt a kárpátaljai és a budapesti hátrányos helyzetű fiatalokat. Az adományokat a rendezvény ideje alatt a sportcsarnok bejáratánál, 2018. április 30-ig pedig a BEAC Irodájában várják.

A tavalyi évben a Péterfalvi Református Líceum részére több mint egymillió forintot adományoztak a KEK-en résztvevő sportolók, nézők és nagylelkű támogatók.

Forrás: KEK