Kapás Bogival lépcsőztek az ELTE-sek

2016.12.20.
Kapás Bogival lépcsőztek az ELTE-sek
Az ELTE Sport Arcának, az Újpesti Torna Egylet riói bronzérmes úszójának részvételével szervezett sport- és egészségnépszerűsítő kampánynyitó eseményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem és sportegyesülete, a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) 2016. december 19-én. A programon Kapás Bogival együtt lépcsőztek a résztvevők, amivel az egyetemi polgárok figyelmét hívták fel az egészséges és aktív életmódra.

Az ELTE Sportiroda és a BEAC külföldi jó gyakorlatok alapján dolgozta ki az ELTE hét karán megjelenő, lépcsőzésre ösztönző liftmatricát és plakáttervet az „Egészséges életmód az ELTE-n!” kampány részeként. A kezdeményezés fő célja, hogy rendszeres mozgásra, aktív közösségi életre sarkallja az egyetemi hallgatókat és dolgozókat, felhívja a figyelmet az egyetemi sportolási lehetőségekre, a BEAC-ban űzhető sportágak széles választékára, és a sportinfrastruktúra fejlesztések fontosságára.


Simon Gábor, Kapás Boglárka, Mezey Barna, Scheuer Gyula és Demetrovics Zsolt

A kampány nyitóeseményén Kapás Boglárka, az ELTE Sport Arca, Mezey Barna, az ELTE rektora, Scheuer Gyula, az ELTE kancellára, Demetrovics Zsolt, az ELTE PPK dékánja, Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója, valamint számos egyetemi hallgató és oktató lépcsőzött együtt az ELTE PPK Kazinczy utcai épületében. Ezt követően Kapás Boglárka, Mezey Barna, Scheuer Gyula és Simon Gábor közösen helyezték fel a hallgatókat és dolgozókat lépcsőzésre ösztönző liftmatricákat és plakátokat.

Kapás Boglárka, az ELTE hallgatója elmondta: élsportolóként kötelességének érzi, hogy az egészséges életmódot népszerűsítse, az aktív sportolás felé vezető első lépések pedig már akkor megtörténnek, amikor a lift helyett a lépcsőzést választjuk.

Simon Gábor, a BEAC ügyvezető igazgatója kiemelte, az éppen aktuális újévi fogadalmak idején fontos felhívni a figyelmet a rendszeres sportolásra, melynek kiváló példája a lépcsőzésre ösztönző liftmatrica és plakátterv az „Egészséges életmód az ELTE-n kampány” részeként.

„A BEAC 5200 regisztrált sportolóval büszkélkedhet, ami azt jelenti, hogy az ELTE negyedét meg tudjuk mozgatni, ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy ilyen jellegű kampányokkal is felhívjuk az ELTE hallgatók és dolgozók figyelmét az egyetemi sportolási lehetőségek széles tárházára” – nyilatkozta Simon Gábor.

A plakátok felhelyezése után a résztvevők közös fényképet készíthettek Kapás Boglárkával, illetve begyűjthették a riói bronzérmes úszó aláírását is.

Fotók: ELTE BEAC