Kapás Boglárka bronzérmes a riói olimpián

2016.08.15.
Kapás Boglárka bronzérmes a riói olimpián
Kapás Boglárka, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatója, az UTE úszója bronzérmet nyert a 800 méteres gyorsúszás döntőjében a XXXI. nyári olimpiai játékokon, Rio de Janeiróban. A számot világcsúccsal az amerikai Katie Ledecky nyerte. A szám 23 éves Európa-bajnoka az egy nappal korábban úszott országos csúcsából (8:19.43) több mint három másodpercet faragva 8:16.37 perces idővel ért célba.

„Bár csak két tizedre volt az ezüst, de ez most egyáltalán nem érdekel, mert amiért jöttem, azt hazaviszem, és ez fantasztikus érzés. Szeretném megköszönni azoknak, akik ide juttattak, mert ezt nem én nyertem, hanem mi. Leginkább hálát érzek” – nyilatkozta a döntőt követően.

Kapás Boglárka 400 gyorson is rajthoz állt Rióban, a döntőben a negyedik helyen végzett 4:02.37-es időeredménnyel. Az úszó tagja volt a Hosszú Katinka – Jakabos Zsuzsanna – Kapás Boglárka – Késely Ajna – Verrasztó Evelyn 4x200 m összeállítású gyorsváltónak is, a váltó pontszerző helyen, hatodikként zárt az olimpián.

Az ötkarikás játékokon hét ELTE-s, illetve BEAC-os kiváló sportolóért szurkolhatunk. A csapat tagjairól – Csere Gáspár, Illés Fanni, Márton Anna, Récsei Rita, Srp Miklós és Venyercsán Bence – itt olvashat bővebben.