Kiosztották a hazai informatikai diákversenyek díjait

2024.05.27.
Kiosztották a hazai informatikai diákversenyek díjait
A 2023-as e-Hód, Logo és Nemes Tihamér versenyen 300 intézmény több mint 41 ezer általános és középiskolás tanulója vett részt.

Május végén az ELTE Informatikai Karon rendezett ünnepségen átadták a 2023-as e-Hód verseny, az épp nevet váltó Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny, illetve a Nemes Tihamér Nemzetközi Programozási Verseny díjait. A megmérettetéseken minden kategória első három helyezettje, azaz csaknem 100 diák oklevelet és ajándékot is kapott, a nyertesek névsora és a 2023-as versenyek statisztikái ebben az Excel-táblázatban, a versenyfeladatok és megoldásaik pedig itt érhetők el.

Az ELTE IK foglalkozásokkal és akadályversennyel várta az díjkiosztó résztvevőit, a programok lebonyolításában a kar tanár és programozó szakos hallgatói is tevékeny részt vállaltak. A szervezők az ünnepségen köszönetet mondtak a verseny résztvevőinek és felkészítő tanáraiknak. "Bízunk benne, hogy a versennyel évről évre több diákban sikerül felkeltenünk az informatika iránti érdeklődést, feloldanunk az informatikához kötődő félénkséget, és a digitális kultúra és az informatika oktatóit is megismertetni színes, motiváló, az informatikai gondolkodást segítő feladatokkal" – írták.

A program megvalósulását a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Tehetség Program STEMpont pályázata támogatta.

Forrás: ELTE IK