Kiváló szereplés a „hazai” kémia OTDK-n

2021.05.21.
Kiváló szereplés a „hazai” kémia OTDK-n
A 2021. május 17–19. között az ELTE TTK Kémiai Intézete által megrendezett Kémiai és Vegyipari Szekcióban 15 tagozatból 8 első, 4 második és 1 harmadik díjat hoztak el hallgatóink.

Idén az ELTE TTK Kémiai Intézet szervezte a 35. OTDK Kémiai és Vegyipari Szekcióját. Az egyetemi hallgatóknak és középiskolásoknak szóló tudományos konferencia a kémia szinte minden területét felölelte a járványkémiától az acéliparig, a gluténmentes diétáktól az elektrokémiáig. A kétévente megrendezett OTDK kémia szekciójára idén 137 hallgató 139 dolgozatot nyújtott be. Az online konferencia résztvevői között 10 határon túli hallgató és 1 középiskolás résztvevő is volt.

A tagozatok között online nyilvános tudományos előadásokat, kerekasztalbeszélgetéseket is szerveztek, amelyek keretében hazai és külföldi kémiai társaságok vezetői beszéltek a 21. századi kémia kihívásairól. A Roska Tamás Tudományos Előadást idén Balog Ádám, az Szegedi Tudományegyetem Kémiai Doktori Iskola doktorjelöltje tarthatta.

A 15 tagozatban lebonyolított konferencián összesen nyolc első, négy második és egy harmadik díjat nyertek hallgatóink, valamint 3 különdíj is ELTE-sekhez került.

A Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának különdíját Bugyi Fanni (az analitikai kémia területéről), a Doktoranduszok Országos Szövetségének jutalmát Keresztes Barbara (a fizikai kémia területéről) nyerte el,

mindketten az ELTE hallgatói.

Az OTDK Kémiai és Vegyipari Szekció záróünnepsége egyben a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia ünnepélyes zárása is volt, mivel ez volt az utolsóként megtartott szekció. Az ünnepélyes zárórendezvényen ezért az OTDT vezetése és a támogatók képviselői is részt vettek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalt és az Innovációs és Technológiai Minisztériumot képviselve.

A konferenciát kísérő közösségi programok videói, valamint a megnyitó- és zárórendezvény visszanézhetők az ELTE TTK Youtube-csatornáján.

Részletes eredmények a TTK honlapján olvashatók.

A konferencia honlapja