Középpontban a megelőzés

2023.01.22.
Középpontban a megelőzés
Az ELTE továbbra is biztosítja, hogy polgárai részt vehessenek a Mályvavirág Alapítvány méhnyakrákkal kapcsolatos tudatosító és szűrőprogramjaiban.  

A méhnyakrák jelentős népegészségügyi probléma, világviszonylatban a nőket érintő rosszindulatú daganatok között a negyedik leggyakoribb megbetegedés és halálok. Minden év januárjának harmadik hete az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét, amelynek célja a megelőzés fontosságának hangsúlyozása, a nőgyógyászati daganattal érintettek segítése, illetve a rehabilitáció megalapozása. Idén a programsorozatra január 23. és 29. között kerül sor.  

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2022 januárjában írt alá hosszútávú együttműködési megállapodást a programért felelős Mályvavirág Alapítvánnyal, a szerződés értelmében az egyetem oktatói és munkatársai ingyenes tájékoztató előadásokon és szűréseken vehetnek részt. Ennek köszönhetően a budapesti Szent Margit Kórház Szülészet-Nőgyógyászat Osztályán eddig 24 ELTE-dolgozót fogadtak méhnyakrákszűrésre citológiai és ultrahangvizsgálattal egybekötve.

A kezdeményezés a 2023-as évben is folytatódik, a programot az Egyetem oldaláról a Karrierközpont koordinálja.

Bővebb információ a programsorozatról