Középpontban a női egészség

2022.03.09.
Középpontban a női egészség
Közösen ültetettek mályvabokrokat az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Mályvavirág Alapítvány, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az AstraZeneca munkatársai a lágymányosi campuson. Az alapítvány azzal a céllal szervezte a programot, hogy a népegészségügyi szűrések fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az ELTE lágymányosi campusán 2022 januárjában leplezték le az „Életem gyöngye” című alkotást, ekkor kötött hosszútávú együttműködési megállapodást az egyetem és a Mályvavirág Alapítvány. A nőnapi akció során a meghívott vendégek a szobor körül ültették el a női egészséget szimbolizáló mályvavirágokat.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az eseményen elmondta: kiemelt fontosságú, hogy a nők figyeljenek oda önmagukra, rendszeresen járjanak szűrővizsgálatokra, hiszen ezzel saját magukat és családjaikat, környezetüket is óvják. A Mályvavirág Alapítvány 2013 májusában alakult, az egyetlen Magyarországon, amely kifejezetten méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik. 

Az eseményen többek között részt vett Tóth Icó elnök (Mályvavirág Alapítvány), Babos János igazgató (ELTE Szolgáltatási Igazgatóság) és Székelyhidi László műszaki üzemeltetési menedzser (ELTE Üzemeltetési Igazgatóság) is.

Fotók: Mályvavirág Alapítvány