Közös podcastot indított a Civil Rádió és a TINLAB

2024.04.29.
Közös podcastot indított a Civil Rádió és a TINLAB
2024. április 22-től hallható és látható a „Társbérlet – Beszélgetések a társadalmi innovációról” sorozat. 

A Civil Rádió és a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium új projektjének célja, hogy bemutassa a hazai és nemzetközi társadalmi innovációs jó gyakorlatokat, teret adjon a társadalmi innovációról szóló párbeszédnek és együttműködéseknek. Az első műsor vendégei Magyar Dániel, az ELTE Innovációs Központ igazgatója, a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium vezetője és Szabó-Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének vezetője voltak.

Az adásban az alábbi izgalmas kérdésekkel foglalkoztak a szakértők:

  • Melyek azok a faktorok, amelyek a társadalmi válságokat előidézik, fenntartják? Milyen megoldási javaslatok szület(het)nek? Milyen folyamatokra reagálnak a társadalmi innovációs törekvések?
  • Miben térnek el egymástól a társadalmi innovációs és technológiai innovációs folyamatok? Milyen módon épül fel egy társadalmi innovációs folyamat?
  • Hogyan függhet össze a társadalmi innováció a versenyképességgel és a jólléttel? És lehet-e változások motorja a társadalmi innováció egy-egy elmaradottabb térségben?
  • Melyek voltak az európai és hazai szakpolitika fő lépései a társadalmi innovációkat érintően?
  • Mely területeken aktív a TINLAB?

A „Társbérlet – Beszélgetések a társadalmi innovációról" sorozat állandó műsorvezetője Dudok Dávid, az ELTE TáTK Szociális Tanulmányok Intézetének oktatója; szerkesztője Bódai Zsuzsanna, a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium kommunikációs munkatársa. A felvételek a Civil Rádió Szövetség utcai stúdiójában készültek. A podcast hanganyaga elérhető a Cultural Broadcast Archive platformján ITT.