Létrejött a CHARM-EU Mobility Network

2022.12.19.
Létrejött a CHARM-EU Mobility Network
A Szövetség új megállapodása értelmében már 2023 januárjától mód nyílik a partneregyetemek közötti hallgatói és oktatói mobilitásokra.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemet is partnerei között tudó CHARM European University szövetség egyetemvezetői 2022. december 14-én a Barcelonában megtartott éves konferencián bejelentették, hogy intézményeik multilaterális szerződést írtak alá az egymás közötti mobilitás fellendítése érdekében. Az Erasmus+ megállapodás a 41 európai egyetemet összefogó Coimbra Csoport keretében már sikerrel működő Student Exchange Network mintájára készült.

Az ELTE a megállapodás szerint partnerenként és képzési területenként akár 2-2 bejövő hallgatói mobilitást fogad majd minden szemeszterben az Egyetem által felajánlott kurzusokra, és hasonló módon utazhatnak a partnerekhez az ELTE hallgatói is. Ugyanakkor ennél nagyobb számú hallgatói kontingens, illetve doktoranduszok és oktatók fogadására is lehetőség lehet a karok döntései alapján. Ezzel a megoldással elkerülhető, hogy az egyes képzési területekre külön-külön kelljen bilaterális alapon szerződést kötni a partnerekkel.

Az új szerződés alapján már a 2023 januárjában megnyíló pályázati felhívás keretében is lehet majd pályázatot benyújtani arra, hogy a 2023/2024-es tanévben a hét CHARM-EU partner valamelyikénél vegyenek részt az ELTE hallgatói Erasmus részképzésen, illetve oktatói és munkatársai mobilitási programokban.