Létrejött az ELTE CHARM-EU Award

2021.12.13.
Létrejött az ELTE CHARM-EU Award
Az első díjakat 2021. december 7-én Meritxell Chaves és Patrick Caron vehette át Borhy László rektortól.

2021 végén az Eötvös Loránd Tudományegyetem a CHARM-EU-hoz kapcsolódó díjat alapított. Az elismerést olyan oktatók, kutatók, a támogató szervezetben dolgozó munkatársak, valamint az Egyetemmel együttműködő partnerintézmények olyan képviselői nyerhetik el, akik az ELTE-nek a CHARM Európai Egyetemi Szövetségben végzett munkáját meghatározó módon segítették, támogatták, az ELTE eredményeihez, sikereihez a Szövetségben nagymértékben hozzájárultak. A díjat mind az Eötvös Loránd Tudományegyetem, mind a CHARM-EU nemzetközi partneregyetemeinek munkatársai elnyerhetik.

Az első ELTE CHARM-EU Awardot 2021. december 7-én a Szövetség menedzsere, Meritxell Chaves és a Montpellier-i Egyetem nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, Patrick Caron vehette át Borhy László rektortól az ELTE-n tett látogatásuk során az elmúlt évek során nyújtott támogatásuk, együttműködésük elismeréseként.

2017 decemberében az Európai Tanács az európai egyetemek újfajta együttműködéseinek serkentése érdekében létrehozta a „European Universities” nevű kezdeményezést, melynek célja, hogy növelje az európai felsőoktatás nemzetközi versenyképességét, továbbá erősítse az európai uniós tagság iránti elkötelezettséget. A CHARM-EU (Challenge-driven, Accessible, Research-based, Mobile European University) ennek keretében a Barcelonai Egyetem (koordinátor), az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Montpellier-i Egyetem, a Trinity College Dublin, és az Utrechti Egyetem összefogásában alakult meg 2019-ben.