Megérkeztek a nemzetközi hallgatók

2016.09.14.
Megérkeztek a nemzetközi hallgatók EN
2016. szeptember 5-9. között az ELTE Rektori Kabinet Nemzetközi Irodája az ESN ELTE közreműködésével ismét Orientációs Napokon köszöntötte a nemzetközi hallgatókat. A programsorozat keretében a hallgatók megismerkedtek saját karuk és Egyetemünk működésével, valamint Budapest főbb nevezetességeivel.

Az egyhetes programsorozat a karok bemutatkozásával kezdődött, ahol a hallgatók beiratkozhattak és átfogó információkat kaptak további adminisztrációs feladataikról. Ezt rendszerint egy-egy Campus túra követte az ESN ELTE mentorainak vezetésével. Délután hajótúrán vehettek részt a nemzetközi hallgatók.

A program szeptember 8-án a Gólyavárban folytatódott, ahol a hivatalos megnyitó ünnepségen Szalay Péter tudományos ügyekért felelős rektorhelyettes köszöntette a hallgatókat, majd Gaál Nóra, a Nemzetközi Iroda vezetője ismertette a hallgatókkal a legfontosabb információkat az ELTE-ről és szolgáltatásairól. Ezt követően az ESN ELTE elnöke bemutatatta az őszi félévre szervezett kulturális és társasági eseményeket. A megnyitón közreműködött az ELTE Bartók Béla Énekkarra és az ELTE Néptáncegyüttese. A Quaestura Iroda kiemelt ügyintézési rendben fogadta a nemzetközi hallgatókat, és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal két munkatársa is személyes konzultációt tartott. A nap az ESN ELTE által szervezett Budapest Scavenger Hunt programmal végződött.

A rendezvény utolsó napján interkulturális foglalkozáson vizsgálták a nemzetközi lét sajátosságait és nehézségeit, a délután folyamán pedig a magyar kultúrával ismerkedhettek meg a hallgatók. Az Orientációs Napokat az ESN ELTE programjai zárták a Parlamentbe és a Budai Várba induló túrákkal.

Orientációs Napok 2016

Orientációs Napok 2016

0

/

0

0

/

0