Megnyerte az ELTE az egyetemi csörgőlabda-bajnokságot

2023.12.01.
Megnyerte az ELTE az egyetemi csörgőlabda-bajnokságot
A két évvel ezelőtti második helyezés után az ELTE csapata idén az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet legyőzve lett aranyérmes az inkluzív sportágban.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megbízásából a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottsága rendezte meg a harmadik csörgőlabda MEFOB-ot. A megmérettetésen négy egyetem hat vegyes csapata vett részt.

A megnyitó után Kovács Attila (ELTE) válogatott játékos mutatta be a sport szabályait, majd rövid gyakorlást követően két csoportban kezdődtek meg a körmérkőzések, ezután a két csoport 2. helyezettjei a bronzéremért, míg a csoportelsők az aranyéremért játszottak.

A bronzmeccsen a BGE II. csapata mérkőzött meg a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjával, melyet végül 16-6 arányban a zalaegerszegiek nyertek meg. A döntőben az ELTE magabiztos játékkal 10 gólos különbséggel győzött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem ellen, így az előző MEFOB 2. helye után idén a dobogó legfelső fokára állhattak. A csapat tagjai Bognár Fanni, Kovács Attila, Molnár Levente, Németh Tamás Zoltán és Varga Réka voltak.

Forrás: MEFS