Nagy győzelmet aratott Kapás Boglárka

2019.07.26.
Nagy győzelmet aratott Kapás Boglárka
Kapás Boglárka, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatója, az ELTE korábbi Sport arca 200 méteres női pillangóúszásban egyéni csúccsal szerzett világbajnoki aranyérmet a Kvangdzsuban megrendezett vizes bajnokságon.

Az egyetemünkön pszichológiát tanuló olimpiai bronzérmes úszónő 2:06.78 perces idővel ért célba, lehajrázva a két esélyesebb amerikai versenyzőt, Hali Flickingert és Katie Drabottot. A gyengébb rajt miatt a táv felénél még utolsó volt, végül mégis sikerült átvennie a vezetést, a második forduló után már a döntő leggyorsabb hosszát úszta (31.13 másodperc), és az utolsó hosszon is ő maradt az élen. Miután kiszállt a medencéből, a könnyeivel küszködve adott interjút.

„Először nem is tudtam, hogy első lettem, vagy negyedik. Még el se tudom hinni, hogy ez megtörtént! Örülök, hogy végre 2:07 alatt vagyok. Minden pontosan úgy történt, ahogy elterveztem, tudtam, hogy százon egy testhosszon belül kell lennem az amerikai lánnyal, és akkor sikerülhet. Ott is voltam, a harmadik ötvenen jöttem fel rá. Az utolsó hosszon már semmire nem szoktam gondolni, csak megyek, ahogy tudok. Ezért megérte otthagyni az 1500-at! Nagyon boldogan megyek haza a világbajnokságról” – mondta a döntő után, de azért hozzátette, majdnem elájult izgalmában az éremátadáson.

Korábbi interjúnk Kapás Boglárkával.

Forrás: 24.hu, M4 Sport
A képek forrása: Stefan Wermuth / Reuters