Nemzetek estjei: Franciaország

Nemzetek estjei: Franciaország
05/04

2018. május 04. 18:00 - 20:30

ELTE BTK Alagsor (1088 Budapest, Múzeum körút 4/F)

05/04

2018. május 04. 18:00 - 20:30

ELTE BTK Alagsor (1088 Budapest, Múzeum körút 4/F)


Az ELTE Alumni Központ történelmi, művészeti és utazási beszámolókkal, színes kulturális programokkal várja az alumnusokat új kulturális sorozatán, mely az őszi félévben Kínával indult.

A programsorozat célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. Az esteken az ELTE nyelvi tanszékeinek vállalkozó munkatársai, valamint szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. 

Az Egyetemközi Francia Központ valamint a Francia Nyelvi és Irodalmi Tanszék közreműködésével a sorozat most Franciaországgal folytatódik: a 2018. május 4-i est vendége lesz többek között Franciaország magyarországi nagykövete, Éric Fournier is.

A program során az ELTE Művészeti Együttes francia dalt ad elő (ismeretlen szerző Mon coeur se reccomande a vous című művét), majd Fáber András műfordító A francia sanzon, Sepsey Zsófia művészettörténész pedig Ételek a francia festészetben címmel tart előadást.

A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

A belépés ingyenes, de regisztrációköteles.

PROGRAM

Sorozatismertető
ELTE Alumni
Facebook