Nemzetek estjei

2017.10.29.
Nemzetek estjei
Az ELTE Alumni Központ hamarosan induló kulturális programsorozatával újabb oldaláról mutatkozik be sokszínű Egyetemünk: a "Nemzetek estjei"-n történelmi, művészeti és utazási beszámolók, színes kulturális programok várják majd az alumnusokat. A sorozat állomásainak alakulását programsorozataink általános összefoglalójában követheti.

A programsorozattal a Központ célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra.

Az esteken az ELTE-n több tucatnyi nyelvet oktató vállalkozó munkatársai, valamint utazási szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. Az ismertetés mellett az adott régióra jellemző zenei és egyéb művészeti előadások, illetve kézműves programok is várják majd az érdeklődőket.

A sorozat védnökei: Prof. Dr. Borhy László akadémikus, rektor; Dr. Scheuer Gyula kancellár; Prof. Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes; Dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

A "Nemzetek estjei" sorozat 2017. november 24-én indult, első alkalommal Kínával, majd 2018 május 4-én Franciaországgal, november 9-én az Amerikai Egyesült Államokkal folytatódott. Legutóbb Japán-ba látogattunk el 2019. május 24-én.

A sorozat félévente új nyelvi tanszékkel folytatódik, a részletekért figyelje az ELTE Alumni Hírlevél számait, webes felületeinket!

ELTE Alumni

Facebook