Nemzetközi ösztöndíjak

Közeledik a nemzetközi ösztöndíj-pályázatok jelentkezési határideje. Az Erasmus- programban harminc európai és egy társult ország választható, míg a Campus Hungary projektben akár Európán kívüli úti célok is. Jelentkezési határidő: 2013. március 10.

Az Erasmus-program az Európai Unió 27 tagállama, a 3 EFTA ország (Izland, Liechtenstein és Norvégia) és egy társult ország (Törökország) számára biztosítja az együttműködést a felsőoktatás területén. A 31 részvételre jogosult ország 2500 felsőoktatási intézménye vesz részt a programban, köztük az Eötvös Loránd Tudományegyetem is. Az Erasmus az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, mely mostanáig több mint másfél millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus-hallgatók szerint az Erasmus-tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra.

A pályázatok leadási határideje: 2013. március 10.
Az ELTE-s Erasmus-lehetőségekről minden információ megtalálható itt.

A Campus Hungary Program 2012 őszén indult azzal a céllal, hogy minél több magyar felsőoktatási hallgató számára biztosítsa a külföldi tapasztalatszerzés lehetőségét. Rövid tanulmányútra, csoportos rövid tanulmányútra, szakmai gyakorlatra és féléves részképzésre lehet pályázni európai és Európán kívüli célországokba, melynek célja a tanulmányokhoz szorosan kötődő tevékenység lehet. A részképzésre pályázó hallgatók több mint 450 partneregyetem közül válogathatnak.

A pályázatok leadási határideje: 2013. március 10.
A Campus Hungary programról minden információ megtalálható itt.

2013.02.27.