Neves matematikai lap szerkesztője lett Szőnyi Tamás

2016.09.08.
Neves matematikai lap szerkesztője lett Szőnyi Tamás
Az Elsevier által kiadott „Discrete Mathematics” nemzetközi társszerkesztői csapatába az olasz, amerikai, kanadai, angol és német szaktekintélyek mellett egyedüli magyarként Szőnyi Tamást, a Matematikai Intézet igazgatóját kérték fel.

Szőnyi Tamás 1981-ben kapta meg matematikus diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Vendégkutatóként dolgozott a Sussex-i Egyetemen, Eindhovenben, Gentben, illetve a Yale Egyetemen is. 2001 óta az MTA doktora, az egyetemi tanári címet 2004-ben szerezte meg, az ELTE Matematikai Intézetét pedig 2014 óta vezeti. A professzor számos szakmai díjat tudhat magáénak, kitüntették a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével is. Tagja mások mellett a Bolyai János Matematikai Társulatnak és az American Mathematical Society-nek, valamint több neves szaklap szerkesztője is.

A „Discrete Mathematics” című szaklap közös fórumot teremt a jelentős kutatásoknak a diszkrét matematika és a kombinatorika több területén a grafikonoktól a diszkrét valószínűség-számítási elméletekig. A lap tanácsadó szerkesztője egyetemünk díszdoktora, a Széchenyi-díjas T. Sós Vera akadémikus, matematikus.

Szőnyi Tamással korábban készített interjúnkat itt olvashatja

Forrás: ELTE TTK