Nyolc ELTE-s az Év Egyetemi Sportolói között

2022.12.07.
Nyolc ELTE-s az Év Egyetemi Sportolói között
December elején adták át a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség elismeréseit, az ELTE-s kitüntetettek javarészt a Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatói, illetve egy-egy díjazott az Állam- és Jogtudományi Kart, a Tanító- és Óvóképző Kart és a Gazdaságtudományi Kart képviseli.   

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hagyományos díjátadó ünnepségének idén az Uránia Filmszínház adott otthont. A szövetség az Év egyetemi sportolója díjjal azokat a felsőoktatásban résztvevő élsportolókat ismeri el, akik az adott év nemzetközi egyetemi versenyein érmes helyezést értek el, illetve az idei évben a felnőtt világbajnokságokon hallgatóként aranyérmet szereztek. A gálán most először a felnőtt parasport-világbajnokságokon első helyet elért sportolókat is díjazták.

Idén az ELTE nyolc hallgatója kapta meg a díjat. Az Európai Egyetemi Játékokon (Łódź, Lengyelország) kick-boxban Szmolek Emanuel László (PPK), Szabó Dorina Klára (a TÓK volt hallgatója), Bálint Martin (PPK), Nagy Zalán (GTK), Grünczeisz Patrik (PPK) állhattak dobogóra, a Kairóban rendezett Vívó Világbajnokságon Pusztai Liza (PPK) a női kardcsapat tagjaként szerzett aranyérmet. Az ICF Felnőtt Gyorsasági és Parakenu Világbajnokságon (Halfax) Kőhalmi Emese (PPK) nyert aranyat női kajak egyesben 5000 méteren, míg a Madeirában rendezett Paraúszó Világbajnokságon Pap Bianka (ÁJK) 400 méteres gyorsúszásban és 100 méteres hátúszásban végzett az első helyen. A díjazottak teljes listája ebben a dokumentumban olvasható.

A gálán részt vett Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Szarka Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja és Eszterhai Marcell, a HÖOK megválasztott elnöke.

Nagy öröm látni, hogy ilyen sok kiemelkedően tehetséges sportoló vesz részt felsőoktatási képzésben – mondta az ünnepségen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, míg Mocsai Lajos, a MEFS elnöke azt emelte ki, hogy rövidesen minden idők legnagyobb magyar delegációja utazik ki az Egyesült Államokba a Téli Egyetemi Világjátékokra, illetve 2024-ban Magyarország ad majd otthont a Európai Egyetemi Játékoknak.

Forrás: MEFS

Az Év Egyetemi Sportolója ELTE-s díjazottjai

Az Év Egyetemi Sportolója ELTE-s díjazottjai

0

/

0

0

/

0