Önkéntes fotósokat keres a Magyar Vöröskereszt

A IX. Országos Felsőoktatási Véradóverseny (OFV) intézményének fényképezni szerető és tudó hallgatói számára nyitva áll a lehetőség, hogy iskolájukban az OFV fotósai legyenek. A feladatok: a főiskolás és egyetemi véradások fotózása, képek utómunkázása és a válogatott képek feltöltése.

Jelentkezésként legalább öt darab nagyfelbontású referenciaképet kell küldeni, valamint a korábbi fotós tapasztalatok néhány mondatos összefoglalóját erre az e-mailcímre, „OFV Fotózás” címszóval. A rendezvény- és portréfotózásban szerzett tapasztalat előnyt jelent, de nem követelmény. Az önkéntesség időtartama: 2015. február 9. – május 15.

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat 2006 óta rendezi meg Országos Felsőoktatási Véradóversenyét. A megmérettetésre minden évben közel 40 felsőoktatási intézmény nevez. A verseny nappali hallgatói létszám alapján három kategóriában zajlik, mindegyikben az az intézmény nyer, aki a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb nappalis hallgatót mozgósítja véradásra. Az OFV minden évben szeptemberben indul és május közepén ér véget, az eredményhirdetés június 14-én, a Véradók Világnapján van. A kezdeményezéshez természetesen az ELTE is csatlakozik, egy korábbi évben például több mint kétezer betegen segítettek az Egyetem véradói.

Részletes kiírás

2015.02.13.