Online fejeződik be a tanév

2021.05.10.
Online fejeződik be a tanév
Marad a távolléti oktatás, a hallgatók személyes jelenlétével nem szervezhető számonkérés. Továbbra is érvényesek az Egyetemen az online működéssel kapcsolatos szabályok és lehetőségek, a járványügyi védekezés szigorú keretei.

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testület május 10-i dokumentumában összefoglalja mindazokat az új kötelezettségeket és felhívásokat, amelyek a 2020/21-es tanév tavaszi félévének befejezésével kapcsolatban az egyetemi polgárokat érintik.

Az ELTE-n a félévet a távolléti oktatás és számonkérés szabályai szerint kell folytatni és befejezni. A hallgatók személyes jelenlétével nem szervezhető számonkérés. Az ettől való eltéréshez dékáni vagy igazgatói engedély szükséges. Az Egyetem ellenkező rendelkezésig nem szervez diplomaosztót, doktori avatást sem, a diplomaszerzés igazolásának kiadása elektronikus úton zavartalanul működik.

Továbbra is fennmaradnak az Egyetemen az online működéssel kapcsolatos szabályok és lehetőségek. A hallgatók az egyetemi épületeket olyan okból és időtartamban látogathatják, amely tanulási és kutatási feladataik ellátásához, itt-tartózkodásukhoz kapcsolódóan feltétlenül szükséges. A folyamatos működés fenntartásának követelménye mellett a munkahelyi vezetők széles körben engedélyezhetnek otthoni munkavégzést. Az egyetemi testületek online működnek. Esemény, rendezvény, összejövetel kizárólag online közvetítéssel tartható meg, 10 főnél többen nem tartózkodhatnak egy időben azonos helyszínen.

Változatlanul érvényben vannak a járványügyi védekezés megszokottá vált keretei is. Az egyetemi épületekben kötelező a belépéskori lázmérés, a kézfertőtlenítés, az általános maszkhasználat. Kérjük, hogy szigorúan és következetesen teljesítsék különösen a maszkhasználattal, a távolságtartással és személyi higiénével kapcsolatos követelményeket és előírásokat!

A JOKT valamennyi egyetemi polgár számára ajánlja, hogy éljen a védőoltás lehetőségével. valamint kéri, hogy vegyék fel az 1. és 2. oltást is.

A 2021/22-es tanévet az ELTE fizikai jelenléttel kívánja megkezdeni.

Az oltási védettség hiánya önmagában nem fogja feljogosítani hallgatókat a távolléti oktatási lehetőséget biztosító kivételes tanulmányi rendre, sem a munkavállalókat az otthoni munkavégzésre.

A koronavírussal kapcsolatos minden információ itt található.