Pálvölgyi Dömötör Burgen Scholar kiválósági díjat kapott

2017.09.14.
Pálvölgyi Dömötör Burgen Scholar kiválósági díjat kapott
KIlenc fiatal kutató, köztük Pálvölgyi Dömötör, az ELTE adjunktusa munkáját ismerték el a független tudományos szervezetként működő Academia Europaea, az Európai Tudományos Akadémiák Szervezete, valamint a fiatal kutatókat tömörítő európai szervezet, a Young Academy of Europe budapesti közgyűlésén.

Az Academia Europaea (Európai Tudományos Akadémia) hagyományosan lehetőséget biztosít a közgyűlést befogadó tudományos akadémiának, hogy fiatal kutatókat jelöljön a Burgen Scholar kiválósági díjra, így 2017-ben az MTA tudományos osztályai jelölhettek egy-egy fiatal kutatót.

Az alapító elnökről, Arnold Burgenről elnevezett díjat tudományos fokozatot szerzett, jelentős önálló eredményekkel és kimagasló színvonalú kutatási programmal rendelkező fiatal kutatók kaphatják.

A díjat idén Sierd Cloetingh, az Academia Europaea elnöke 2017. szeptember 4-én, a szervezet budapesti közgyűlésén adta át.

A dijazottak között van Pálvölgyi Dömötör, az ELTE TTK Számítógéptudományi Tanszékének adjunktusa, aki 2017-ben az ELTE-n egyike volt azoknak a fiatal kutatóknak, akik kutatócsoportot hozhattak létre az MTA Lendület programjának támogatásával. Jelenleg az MTA-ELTE Kombinatorikus Geometria Kutatócsoport vezetőjeként a geometriai hálózatokra épülő hipergráfok színezésével foglalkozik.

Pálvölgyi Dömötörről itt tudhat meg többet.

Forrás: MTA