Planet Z környezetvédelmi ötletpályázat

2021.12.17.
Planet Z környezetvédelmi ötletpályázat
A Zöld Követ Egyesület ösztöndíjprogramot hirdet 18 és 25 év közötti fiatalok részére bolygónk védelmét innovatív módon segítő kezdeményezések támogatásához.

A pályázat olyan ötletek megszületését kívánja ösztönözni, amelyek fenntartható módon szolgálják a környezet védelmét, nem károsítják az élővilágot, és esélyt adnak arra, hogy a jövő generációi is boldog és egészséges életet élhessenek. A kiemelkedő hallgatói ötleteket ösztöndíjjal jutalmazzák, emellett lehetőséget nyújtanak a fiatalok készségfejlesztésére, továbbá megvalósítási és megjelenési lehetőséget biztosítanak környezetvédelmi törekvéseikhez.

A jelentkezés feltételei:

  • 18 és 25 év közötti fiatalok pályázhatnak
  • a pályázó rendelkezik bejelentett lakcímmel Magyarországon vagy magyar állampolgárságú
  • egyénileg vagy maximum 3 fős csapattal lehet indulni, csapat esetén minden tagnak 18 és 25 év közöttinek kell lennie

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február 25.

További információ

A Zöld Követ Egyesület fontos szakmai közreműködője az Innovációs és Technológiai Minisztérium által gondozott „Magyarország zöld úton jár!” online konzultációnak. Az konzultációhoz kapcsolódó országjárás keretében az ELTE-n is sor került egy kerekasztal-beszélgetésre 2021. december 8-án, amelynek keretében a hallgatók aktívan részt vehettek a jövőjüket közvetlenül érintő környezetvédelmi kérdésekről folyó párbeszédben, illetve megvitathatták, hogy miként járulhat hozzá az egyetemi közösség a környezet védelméhez és a zöld átmenethez. Az eseményről szóló beszámoló itt olvasható.