Próba Adományozás Hete!

2017.11.28.
Próba Adományozás Hete!
A végzettek és a hallgatók közötti kapcsolattartásnak, információáramlásnak az ELTE sok karán, intézetében, rengeteg szakágon, tanszéken egészen természetes úton a kezdetektől fogva helye és tere van –  hála a lelkes oktatók, dolgozók törekvéseinek, kezdeményezéseinek.

Különösen jellemző ez amikor a diplomás szakmájában maradhat, így szakmai programokra is számíthat. A kari/szakági alumni törekvések támogatásával párhuzamosan indult közel két éve az összegyetemi alumni élet vitalizálása is. E céllal újult meg a központi alumni kommunikáció, az alumni hírlevelek, és indultak a kari hovatartozástól függetlenül is érdekes, az ELTE szellemiségéhez illő programsorozatok, olyan időpontban, hogy a dolgozó alumnusok is részt tudjanak venni.

Bízunk benne, hogy interdiszciplináris programjainkkal az ELTE-s diplomások körében nyitott kapukra találva kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolat alakul, melyben Egyetemünk izgalmas, intellektuális tartalmakkal elégítheti ki „Örök Diákjainak” tudáséhségét az ELTE által képviselt tudományterületeken, miközben nem csak találkozási lehetőséget biztosítunk, de az alumnusok tudásuk, helyzetük és lehetőségeik szerint segíthetik is egymást és Alma Materüket – pl. előadásokkal, izgalmas beszélgetésekkel, vagy segítséggel, önkéntes munkával, adományokkal - akárcsak a jó hírek továbbításával is volt évfolyamtársaik számára, hozzájárulva Egyetemünk hírének öregbítéséhez, a zsebünkben lapuló ELTE-s diploma értékének erősítéséhez.

Közös érdekünk ez egy olyan időszakban, amikor egyre több az egyetem, és az információk tengerében a lényeget, a tartós értékeket azonosítani – főleg a pályaválasztás előtt álló fiataloknak – nem mindig könnyű. Egyetemünk fennállása óta, immár 383. éve adják át egymásnak a stafétát oktatók és hallgatók generációi, óriási tudást, háttértudást, ismereteket, jó gyakorlatokat, felhalmozva és kialakítva mindezek során: hallgatók és oktatók szinte végtelen láncolata építi mindezt.

Fontos célkitűzésünk, hogy megtalálhassák Egyetemünket mindazok, akiket eszük, tehetségük, kitartásuk erre predesztinál, függetlenül attól, hogy milyen családi háttérrel rendelkeznek. Ezért fektetünk akkora hangsúlyt a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatására.

JÖN-JÖN! Közeleg az ELTE Alumni működésének 10. évfordulója.
Ennek előkészítésére december elején (adakozó keddhez kapcsolódóan) próba „Adományozási hetet” tartunk, hogy akár pár száz forint utalása kapcsán Ön is javaslatot adhasson arra, vajon a 2018. őszi jeles évfordulón milyen kiemelt támogatási célt találna arra érdemesnek. Utaláskor az Ön által preferált, nemes célt tüntesse fel a közlemény/megjegyzés rovatban, legyen az pl. kutatási (humán, környezet stb. területeken), környezetvédelmi, technológiai, vagy éppen közjót érintő. Természetesen a tehetséges, rászoruló diákok támogatása mellett, mely továbbra is szívügyünk marad.

Támogatási formák
Online fizetési oldal

ELTE Alumni
Facebook