Régi idők focija nyerte a IX. Alumni Kupát

2018.12.19.
Régi idők focija nyerte a IX. Alumni Kupát
A 2018-as év programjait is az ELTE Alumni Kupa zárta. Az ELTE volt hallgatói ismét visszatértek Egyetemünk sporttelepére: december 14-én idén 9. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán.

Az ELTE Alumni Központ, az ELTE Alumni Alapítvány és a BEAC szoros együttműködésével 9. alkalommal került megrendezésre az Alumni Focikupa - melyet az ELTE Alumni Alapítványon kívül az ELTE Sport Kft is (kedvezményes pályadíjjal) támogatott. A IX. Alumni Kupán tíz csapat közel száz játékosa csapott össze a bajnoki címért. A szervezők célja nem más, mint hogy összetartsák az Egyetem volt hallgatóinak, sportolóinak közösségét. Az ELTE sokszínűségét jelezve többek közt ÁJK-s, BTK-s, TTK-s és PPK-s volt diplomások rúgták a bőrt. Három új csapat is debütált ez alkalommal. Az utánpótlás is biztosítottnak látszik ;)

A torna célja idén sem lehetett más, mint az ELTE volt hallgatói és sportolói által alkotott közösség egyben tartása, a közös élményszerzés lehetőségének megteremtése.

A sorsolás során két csoportba lettek osztva a csapatok, mindkét csoportból az első három együttes juthatott tovább a középdöntőbe. Az A csoportban a Régi idők focija tarolt, minden mérkőzését megnyerte, többször nagy különbséggel. A másik két továbbjutó helyért óriási csata folyt a többi négy együttes között. A körbeverések után ezt az akadályt az FC Laby és az SS. Ratio csapata tudta megugrani, míg nagy meglepetésre a PPK Olda Boys B már a csoportmérkőzések során búcsúzott -18-as gólkülönbséggel, az ECDC csapata csak rosszabb gólkülönbség miatt esett ki.

A B csoportban kiemelkedett a volt BTK-sokból álló Elhagyott Tanegység, csupán az ELTENDABLES csapata tudta őket megszorítani egy döntetlennel. A csoportban kapott helyet a tavalyi bronzérmes Körömpassz csapata, akik nem tudták újra hozni a bravúrt és a továbbjutást, de így is egy győzelemmel és egy döntetlennel zártak, ez azonban csak a csoport negyedik helyére volt csak elegendő. Második helyen zárt a csoportban az ex TTK-s Acrab akik az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságban jelenleg is aktív csapatnak számítanak. A harmadik helyen az ELTENDABLES csapata végzett, és jutott a legjobb hatba.

A középdöntő párosításai FC Laby-ELTENDABLES és Acrab - SS. Ratio voltak, a lebonyolítás szerint ezen mérkőzések győztesei az elődöntőben a korábbi csoportelsőkkel mérkőzhettek meg. A győzelmet az FC Laby és az Acrab csapatának sikerült megszereznie, előbbi ( 3:1-re ), utóbbi (4:2-re ) nyert. Az elődöntőben nem született meglepetés, hiszen a csoportmérkőzések során első csapatok győzedelmeskedtek.
A két utolsó mérkőzés hatalmas csatát hozott, mind a döntőben, mind a kisdöntőben roppant izgalmas, az utolsó percig kiszámíthatatlan mérkőzések voltak, de döntés nem született a rendes játékidőben, mivel mindkét találkozó végeredménye 1:1 lett. A büntetők során a Régi idők focija koncentrált jobban, míg a bronzmeccsen az Acrab lőtt eggyel többet.

A díjátadón Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője is megjelent. Beszédjében üdvözölte a résztvevőket, méltatta lendületes játékukat és a BEAC remek szervezését, majd személyesen adta át díjakat.

Ezúton is köszönet a BEAC-nak - különösen Sajban Mártonnak és Simon Krisztiánnak - a profi szervezésért, a veretes érmekért, méretes kupákért, ‘Alumni Foci’ pólókért, illetve az Alumni alapítványnak és NEA pályázatnak a forrásokért. Jövőre is örömmel várjuk az ELTE Diplomásokat valamennyi karról – függetlenül attól, hogy gyakran játszanak, vagy erre a decemberi alkalomra állnak össze ismét egy nosztalgia játékra.

Csapatsorrend:

1. Régi idők focija (ELTE BTK)
2. Elhagyott Tanegység (ELTE TFK - IK - BTK)
3. Acrab (ELTE TTK)
4. FC Laby (ELTE BTK - ELTE TFK)
5 -6. SS. Ratio (ELTE ÁJK) és ELTENDABLES (ELTE BTK - ÁJK)
7-8. EC DC (ELTE TTK) és Körömpassz (ELTE ÁJK-TTK-BTK)
9-10. PPK Old Boys B (ELTE PPK) és Az élet tanítómesterei (ELTE TÁTK - BTK - TTK)

További részletek: díjak és különdíjak

Képek forrása: ELTE Online, Csomós Attila

 

VIII. Alumni Kupa

 

BEAC
ELTE Alumni
Facebook

IX. ELTE Alumni Kupa, 2018

IX. ELTE Alumni Kupa, 2018

0

/

0

0

/

0