Sikerek a művészeti OTDK-n

2021.04.13.
Sikerek a művészeti OTDK-n
Az ELTE hallgatói a 7 zenei tagozaton összesen 4 első, 3 második és 2 harmadik díjat szereztek, 7 hallgatónkat pedig különdíjjal jutalmazták. Képgrafikában Mátyás Zsófia II. helyen végzett. 

Április 8. és 10. között ülésezett a 35. OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekciója. A rendezvény fő szervezője a Metropolitan Egyetem volt, az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézet a zenei rendezvényeket koordinálta.

A szekcióban Fekete Anikó, az ELTE doktorandusza tartotta a Roska Tamás Tudományos Előadást, amelyben a kreatív zenélés művészeti, művészetpedagógiai jelentőségéről és sokszínűségéről beszélt. Kutatómunkája célja az volt, hogy feltárja, a kreatív zenei gyakorlatok mennyiben járulnak hozzá a tanulói motiváció növeléséhez, a zenetanárok szubjektív eredményességéhez a középiskolákban. Előadásában arról adott átfogó képet, milyen kiemelkedő hatása van a művészetnek az egyénre és a közösségre egyaránt. Fekete Anikó kutatásai mellett a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium kreatív zenetanáraként a tanulók zenei kreativitásának fejlesztésén dolgozik, az ODE választmányi tagjaként a kreatív zene módszertanának bevezetésén munkálkodik.

Mint Bodnár Gábor egyetemi tanár, intézetigazgató elmondta, a 11 felsőoktatási intézményből jelentkező hallgatók és középiskolások a Zenei elmélet, a Zenei alkotás és a Zenei előadás tagozatokon mutatták be tudásukat. Az ELTE hallgatói a 7 zenei tagozaton összesen 4 első, 3 második és 2 harmadik díjat szereztek, 7 hallgatónkat pedig különdíjjal jutalmazták.

Hallgatóink közül zenepedagógia kategóriában első lett Melis Orsolya Kinga, Mohl Andrea a harmadik helyen végzett. A zenei alkotás kategóriában Takács Dorina az első, Pál Benjamin a második helyet szerezte meg, a hangszeres zene kategóriát Szendi Ágoston nyerte meg, őt követte Czigány János a második helyen. Jazz-pop kategóriában Márkus Liza az első helyen végzett, egyéb zenei elemzés kategóriában Lukács Anna harmadik lett. Vokális zene kategóriában Inokai Máté, Mentes Alexa és Weigert Rebeka a második helyen végeztek. Témavezetőik Bodnár Gábor, Erdős Ákos, Farkas Erzsébet, Hercz-Dorman Aliz, Horváth Ágnes, Ivanyickaja Irina, Korpás Éva, Pásztor Zsuzsa és Pintér Tibor voltak.

A művészeti tagozatok közül képgrafikában értünk el helyezést: Mátyás Zsófia (témavezetője Bordács Andrea) II. helyen végzett.

A részletes eredménylistát itt olvashatja el.

A záróesemény videófelvétele: