Sikeres Kreatív Európa-projektek

Sikeres Kreatív Európa-projektek
05/02

2023. május 02. 15:00 - 17:00

ELTE BTK Doktori védések terme (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, -150)

05/02

2023. május 02. 15:00 - 17:00

ELTE BTK Doktori védések terme (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, -150)


Az ELTE BTK és a Kreatív Európa Iroda négyalkalmas sorozatot hirdet április 24. és május 19. között: a harmadik rendezvényen Petrányi Barna, a Pro Progressione ügyvezetője és Bódi Lóránt társadalomkutató tart előadást.

A sorozatban az érdeklődők megismerkedhetnek a Kreatív Európa Program pályázati területeivel és az elérhető támogatási formákkal, valamint bemutatkoznak magyar vezetéssel vagy részvétellel megvalósult – vagy folyamatban lévő – projektek, amelyek képviselői a pályázás menetével és a projektek lebonyolításával kapcsolatban is megosztják tapasztalataikat a hallgatósággal. A meghívott előadók foglalkoznak partnerkeresési, a projektmenedzsmentet érintő, kommunikációs-disszeminációs témákkal, valamint válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.  

Program:

  • A Kreatív Európa egyik legsikeresebben pályázó hazai szervezetének projektjei (Polyphony, What’SAP, Stronger Peripheries, Journey to the Beginnings (Petrányi Barna, a Pro Progressione ügyvezetője)
    Bővebb információ a Kreatív Európa Történetek blogon
  • A zene felfedezése: hangzás és kreatív kísérletezés a nem-demokratikus Európában (UMSCENE) (Bódi Lóránt társadalomkutató)
    Bővebb információ a Kreatív Európa Történetek blogon

A Pro Progressione mint művészeti hub hazai és nemzetközi kulturális együttműködések révén köti össze a különböző művészeti ágakat és képviselőiket. Missziója, hogy hozzásegítse a kulturális és kreatív szektort ahhoz, hogy a társadalmi változások vezető erejévé váljon. A szervezet tevékenysége hat pillérre épül: ezek a PP Social, a PP Cult, a PP Arts, a PP Sound, a PP Green és PP Plus nevet viselik. Tevékenységük fókuszában a társadalmilag elkötelezett művészetek, a kulturális és természeti örökség interpretációja, az egyedi produkciók létrehozása, a zene új, különleges szerepeinek megerősítése és a művészeti szakma professzionalizálása áll – e területeken szeretnének hosszú távon is pozitív változást elérni.

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont partnerintézményként vett részt az egykori nem-demokratikus országok experimentális és underground zenei örökségével foglalkozó Európai Uniós programban. Az Unearthing The Music: Sound and Creative Experimentation in Non-democatic Europe projekt elérhetővé teszi azokat az eddig ismeretlen kísérleti és underground zenei tartalmakat, amelyek a 1957-től 2000-ig tartó időszak nem demokratikus rendszereiben születtek. A hiánypótló zenei adatbázis öt európai uniós ország összefogásával valósult meg.

Az esemény az ELTE BTK Kreatív tavasz eseménysorozatának része. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Facebook-esemény

Borítókép:Play! MOBILE – fotó: Kreatív Európa Iroda