Sikerrel zárult a brazil hallgatók konferenciája

2016.06.17.
Sikerrel zárult a brazil hallgatók konferenciája

2016. június 7-én harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Rektori Konferencia a Tudomány Határok Nélkül program keretében a Magyarországon tanuló brazil hallgatók szakmai konferenciáját. A rendezvény idei házigazdája az Eötvös Loránd Tudományegyetem volt. A rendezvényre 350, a program keretein belül jelenleg Magyarországon tanuló brazil hallgató, valamint az érintett kari és egyetemi vezetők, oktatók, kutatók és koordinátorok kaptak meghívást.

A résztvevőket Medveczky Iván, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Latin-Amerika főosztályának vezetője; Prőhle Gergely, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára; Pál Ferenc, az ELTE brazil kapcsolatokért felelős rektori megbízottja, valamint Valter Pecly, Magyarország brazil nagykövete köszöntötte. A nyitó szekcióban az Emberi Erőforrások Minisztériuma a programban végzett eredményes munkájáért kitüntette Dubéczi Zoltánt, a Magyar Rektori Konferencia főtitkárát, majd egy brazil hallgató foglalta össze a Tudomány Határok Nélkül programban szerzett tapasztalatait.

A konferencia délelőtti részében a jelenlévők plenáris előadásokat hallgathattak Pál Ferenc vezetésével. Turcsányi-Szabó Márta, az ELTE IK Média- és Oktatásinformatikai Tanszék egyetemi docensének előadását Herdon Andrea hallgató (Budapesti Corvinus Egyetem), a MEDcases start-up egyik alapító tagjának prezentációja követte, végezetül Molnár Tamás, a Pécsi Egyetem Műszaki és Informatikai Karának Vizuális Ismeretek Tanszékének professzora beszélt. Délután a hallgatók tudományterületi alcsoportokban tartottak beszámolót az elmúlt egy évben végzett tudományos projektjeikről.

A visszajelzések szerint a résztvevők eredményesnek értékelték a napot, a hallgatók kiemelkedően magas számban vettek részt a rendezvényen, aktívan szerepeltek a délutáni szekciókban, érdeklődtek egymás tapasztalatai és projektjei iránt. A rendezvény zárásaként az ELTE Néptáncegyüttes tartott sikeres bemutatót.

A Tudomány Határok Nélkül brazil program keretében 2013. július óta a magyar felsőoktatási intézmények összesen megközelítőleg 2200 brazil hallgatót fogadtak. Mióta Magyarország csatlakozott a programhoz, az ELTE-n 177 brazil hallgató tanult (102 fő a Természettudományi Karon, 74 fő az Informatikai Karon és 1 fő a Pedagógiai és Pszichológiai Karon), gazdagítva az egyetem hallgatói közösségét.

Sikerrel zárult a brazil hallgatók konferenciája

Sikerrel zárult a brazil hallgatók konferenciája

0

/

0

0

/

0