Sportolási lehetőségek az egyetemen

A szorgalmi időszak kezdetével az ELTE sportpályái is élettel telnek meg. Az ELTE hallgatói az általános testnevelés nyújtotta több mint harminc sportág és az ELTE EHÖK sportösztöndíjasai, a BEAC szakosztályai által közösen szervezett edzések kínálatából választhatnak. Mint megírtuk, január közepétől már a Tüskecsarnok modern létesítményeiben is sportolhatnak az egyetem polgárai, a BEAC ELTE-s oktatói által vezetett órákon.

Az ELTE sportválasztékából a lányok körében különösen népszerű az ELTE Aerobik. Zumba, pilates, dinamikus jóga, kardio, zsírégető, alakformáló, jazz tánc és hastánc választható, az Izabella utcai tornateremtől egészen a KCSSK kollégiumig, több mint hét helyszínen. Ezzel kapcsolatosan minden információ megtalálható az ELTE Aerobik honlapján. Az ELTE-s fiúk számára pedig a futó és kocogó edzések, a kispályás labdarúgó bajnokság, funkcionális edzések, TRX, kettlebell, spinning, küzdősportok, konditerem és számos labdás csapatsport nyújt vonzó sportolási lehetőséget az ELTE sportpályáin.

A tavaszi félév számos egynapos sportprogramot is nyújt majd. Március és április a kollégiumi és kari sportnapok szezonja, amikor a KUK Sportnap és a BN Sportnap várja a budai és pesti kollégistákat. Az ELTE majd minden kara is szervez sportnapokat, ahol kiváló lehetőség nyílik az egyetem sportközösséghez csatlakozni. Idén sem maradhat el a legnagyobb budapesti egyetemi futógála, a májusi 5vös5km és a budai-hegyek Sárga-túrája. Márciusban pedig már hatodszor rendezi meg az ELTE EHÖK és a BEAC a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

A sportolási lehetőségekről bővebb tájékoztatást a BEAC oldalán, valamint az ELTE Sportiroda által elkészített Sportkisokosban találhatnak az érdeklődők.

2015.02.05.