Startup-verseny üzleti lehetőséggel

2017.09.26.
Startup-verseny üzleti lehetőséggel
A Magyarországot képviselő ELTE-s diákok bemutatkozása remekül sikerült a University Startup World Cup-on: kapcsolatokat építettek és alkalmazásuk hasznosításához is tippeket kaptak a Koppenhágában 2017. szeptember 18–22. között tartott versenyen.

Mint arról már korábban beszámoltunk, egyedüli magyar indulóként szállt versenybe az egyetemisták neves nemzetközi startup-versenyén az ELTE Informatikai Karának csapata. A három fiatal által megálmodott Pulmoment egészségügyi alkalmazás, mely asztmás betegeknek nyújt hatékony segítséget, 2016-ban az ELTE Innovatív Hallgatói Ötletpályázatának nyertese volt.

Eke Dániel, Bernáth Levente és Szücs András hármasa egyike volt  annak a hetven, a világ minden tájáról érkezett startup-csapatnak, amely egyeteme képviseletében meghívást kapott a University Startup World Cup-ra. „A hét első felében egymással és a helyi kultúrával ismerkedtünk, valamint egy gyógyszercég székházában gyakoroltuk a prezentációnkat. Számunkra a verseny legnagyobb hasznát a Dán Műszaki Egyetemen (DTU) rendezett High Tech Summit hozta, ahol saját standon mutathattuk be termékünket technológiai szférában dolgozó üzletembereknek. Itt

több fontos kapcsolat is született, illetve szoftverünk kutatási felhasználásának gyakorlati megvalósításhoz is tippeket kaptunk

mentorunktól, Thomas Gravesentől, a Novo Nordisk projektmenedzserétől” – mesélte Eke Dániel. – „Összességében nagyon sikeres volt a részvételünk, mivel nem csak a dániai, hanem a teljes északi startup-ökoszisztémát is megismerhettük, és hasznos kapcsolatokat építettünk. Bízunk benne, hogy hosszú távú üzleti lehetőséget is megalapoztunk ezzel az úttal." 

A verseny döntőjében öt kategória továbbjutói közül került ki a győztes, a brit RAB Microfluidics projekt, amely ipari gépek ellenőrzésére ajánl innovatív megoldást.