Startupper-képzés az InnoChange keretében

2023.02.23.
Startupper-képzés az InnoChange keretében
Angol nyelvű online akcelerációs képzésre jelentkezhetnek az ELTE hallgatói, oktatói, kutatói vagy akár alumnusai, akik startup vállalkozást működtetnek, vagy épp ilyen projekt indításán gondolkodnak.

A kiválasztott projekt képviselői az InnoChange program keretében vehetnek részt a horvátországi Fil Rouge Capital (FRC) kockázatitőke-alap programjában. Az InnoChange-en keresztül kapcsolódó cégek ugyan nem válnak az FRC portfoliócégeivé, de teljes egészében élvezhetik az FRC programjának előnyeit, beleértve a korai fázisú startup-építéssel foglalkozó webináriumokon való részvételt, személyes konzultációk lehetőségét az FRC csapattagjaival, és – korlátok között és bizonyos feltételek mentén – az FRC hálózatához való hozzáférést.

A jelentkezés feltétele, hogy a pályázó projektje mögött már jelenleg vagy a közeljövőben működjön valamilyen jogi entitás (például cég vagy egyéni vállalkozás), további előnyt jelent, ha a projekt valamilyen formában kapcsolódik az ELTE-hez. A beválasztás előfeltétele a magas szintű angol nyelvtudás is.

A program 2023. március 1-től április 19-ig tart, pályázni február 28-ig lehet rövid projektleírással, „pitch deck” prezentációval az ELTE IK üzletfejlesztőjénél, Málnay Barnabásnál.

A Fil Rouge Capital (FRC) Közép-Kelet-Európa egyik kiemelkedő kockázatitőke-alapja, amely már kétszer is elnyerte a régió legjobb befektetője címet. Korai fázisú és növekedési fázisú tőkét kínál dinamikus startup vállalkozásoknak, és jól ismert a mély és széleskörű támogatásról, amelyet portfoliócégeinek nyújt.