Sulinetwork-díjat kapott a PPK adjunktusa

2020.02.23.
Sulinetwork-díjat kapott a PPK adjunktusa
Az elismerést három digitális oktatással foglalkozó szakértő, köztük Misley Helga vehette át az V. Országos Szaktanácsadói Konferencián.

Idén is három lelkes szakember vehette át a Sulinetwork-díjat az V. Országos Szaktanácsadói Konferencia keretében február 18-án. Az elismerést minden évben három pedagógus nyerheti el, olyan tanárok és oktatási szakemberek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás pedagógiai-módszertani támogatásához és az infokommunikációs technológia újszerű oktatási tartalmainak elterjesztéséhez.

Misley Helga egyetemi adjunktus az ELTE PPK-n pedagógia szakos bölcsészként, majd okleveles kommunikáció és médiatudomány szakértőként a BME-n végzett. PhD-fokozatát az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskolájában szerezte meg 2018-ban, kutatásának fókuszában az oktatásmarketing és az oktatási intézmények online kommunikációja állt. Az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetében pedagógia és neveléstudomány szakos hallgatókat tanít. 2015 óta akkreditált tanár-továbbképzések oktatója is, ahol gyakorló pedagógusokat támogat abban, hogyan integrálhatják a digitális eszközöket a mindennapos munkájukba a tanítási-tanulási folyamatok hatékonyabbá tétele céljából.

A Digitális (Pedagógus) Konferencia programbizottságának tagja, a rendezvény szervezője, a konferencia előadója. 2017 óta az ELTE PPK tanárképzéséhez és pedagógia BA szakos képzéséhez kapcsolódó kurzusok helyettes tantárgyfelelőseként. 2018 óta az ELTE  Mindenki Iskolája 'Innovatív informatikai eszközök használata a probléma-alapú oktatásban' képzésének képzője. 2019 óta az ELTE Oktatási Igazgatóság Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztályának felkérésére az egyetemen oktató-kutató kollégáknak tart Canvas módszertani használattal kapcsolatos kurzusokat, a témában legutóbbi publikációja 2019-ben jelent meg. Tanárként és kutatóként egyaránt fontosnak tartja az innovatív szemléletet, a folyamatos tanulásra való nyitottságot. A digitális technológiával kapcsolatosan úgy gondolja, nem az a cél, hogy minden pedagógus és tanuló digitális eszközöket használjon a tanórán vagy azon kívül, de az igen, hogy ha használják, akkor azt hatékonyan, a tanulási célokhoz, eredményekhez illeszkedően tegyék.

Az V. Országos Szaktanácsadói Konferencián Sulinetwork-díjat vehetett még át Szabó Norbert, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium fuvolatanára, a digitális zenepedagógia hazai úttörője, illetve Tarné Éder Marianna, az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanítója és intézményvezető-helyettese, aki újszerű módszereinek köszönhetően élen jár a kisgyermekek digitális kompetenciájának fejlesztésében.

Forrás: Sulinet


Korábban:

Sulinetwork-díjat kapott Abonyi-Tóth Andor