Szavazz a Digitális Batmanre!

2021.02.12.
Szavazz a Digitális Batmanre!
A legkiválóbb kreatív teljesítményeket elismerő Highlights of Hungary díjra jelölték az ELTE SEK koordinációs igazgatója, Pintér Zsolt jótékonysági akcióját. Szavazni a díj honlapján lehet február 18-án 10 óráig.

A Digitális Batman akció 2020. március 13-án éjszaka indult, néhány órával azután, hogy a miniszterelnök bejelentette: az oktatási intézmények digitális működésre állnak át. Pintér Zsolt, az ELTE Savaria Egyetem Központ koordinációs igazgatója először pusztán azért hozta létre a Facebook-csoportot, hogy saját, nélkülözhetővé vált, de még jól működő digitális eszközeit el tudja juttatni a rászoruló családok gyermekei számára. 

A kezdeményezés komoly sajtóvisszhangot kapott, majd Vas megye két rivális kosárlabdacsapata, az EGIS Körmend és a Falco KC Szombathely is beállt a támogatók sorába, de a későbbiekben többek közt csatlakozott Király Gábor 108-szoros válogatott labdarúgó kapus, Farkas Richárd sztárséf, Zsebe Ferenc körmendi kosaraslegenda és Szabó Tibor, a szombathelyi Weöres Sándor Színház új igazgatója is. A Digitális Batman országos méretűvé nőtte ki magát, az online közösség ma már több mint 1500 tagot számlál, számos magánszemély, cég és az ELTE hallgatói, illetve munkatársai is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A felajánlásoknak köszönhetően azóta több mint 400 digitális eszközt (laptopot, tabletet, asztali számítógépet és okostelefont) juttattak el a rászorulókhoz.

A csoportban továbbra is várják a felajánlásokat, Pintér Zsolt szerint a laptopok, táblagépek és asztali PC-k mellett az érintett családoknak leginkább mobilinternetre van szükségük. A csoport tagjai között vannak olyan informatikusok is, akik az eszközök telepítésében, beüzemelésében segítenek.

A Highlights of Hungary non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Célja, hogy a kiválóság és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén minden évben hírét vigye a leginspirálóbb történeteknek, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré. A jelöltekre 2021. február 18-án 10 óráig lehet szavazni ezen az oldalon.