Előzmények - Személyre szabható Alumni élet és kapcsolatok

2019.06.24.
Előzmények - Személyre szabható Alumni élet és kapcsolatok
Meglepetés a jubileumi tanév végére is jut az Alumni Szervezet valamennyi résztvevője számára. Hamarosan bevezetésre kerül az Alumni Szervezet új kommunikációs platformja, a regisztrációval kombinált új, önálló honlap, melynek köszönhetően az Alumnusok személyre szabhatják, miként szeretnék tartani a kapcsolatot az Alma Materükkel, az Alumni Tagozatokkal, és egymással. Elsőként a Nemzetközi Alumni Tagozatot vonta be az Alumni Központ a munkálatokba, a 2019. április 2-i, bemutatóval egybekötött Alumni Bizottsági ülést követően már a többi 16 Tagozat is kipróbálhatja. 

Az új, korszerű közösségi platform előkészítése 2,5 éve kezdődött meg. Ekkor merült fel az igény arra, hogy az elavult, csak regisztrációs lehetőséget kínáló, egy nyelvű rendszert korszerűbb, komplexebb, végre két nyelvű Alumni kommunikációs és hálózat menedzsment rendszer váltsa le. Kemény munka következett, melynek során konkrét igények és hosszú távú elképzelések megfogalmazásán túl pályázati lehetőséget is sikerült azonosítani. A sikeres pályázatot követően indulhatott el a körültekintően előkészített beszerzési folyamat. A nyertes kiválasztása, majd a vele való leszerződés után felgyorsultak az események. Felépülhetett egy olyan új közösségi oldal, mely modulos szerkezetének köszönhetően hosszú távra biztosíthatja a dinamikusan fejlődő Alumnus közösség igényeit. A GDPR kompatibilis platformon - mely önálló honlapként is üzemel - könnyedén találhatják meg egymást a volt évfolyamtársak, illetve olyanok, akiknek közös az érdekődési körük, például egyazon Alumni Tagozat munkája, törekvései iránt érdeklődnek, vagy hasonló csoportok tagjaivá váltak. Mi több, saját csoportokat is létrehozhatnak. Tehát a kapcsolatfelvétel mellett lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre is. A rendszer a sikeres bevezetést követően félévente újabb modulokkal bővül. 

Tegye olyanná az Alumni életét,

amilyennek éppen szeretné!

A felhasználóknak lehetőségük lesz nyomon követni az Alumni Szervezet tevékenységét, az Alumni Központ összegyetemi programjait és az Alumni Tagozati kari/szakági rendezvényeket, továbbá létrehozhatnak akár egyéni szervezésű találkozókat, eseményeket és csoportokat is. Ezeken belül fórumokat is nyithathatnak, ahol könnyedén kezdeményzehetnek közérdekű párbeszédet. Emellett az alapvető közösségi funkciókat is elérhetik, úgy mint üzenetküldést, kommentelést, kedvelést. A hírbeállításoknak, profilbeállításoknak, a csoportok és tagozati csoportok közötti válogatásnak hála, személyre szabhatják, hogy milyen formában és mennyiségben szeretnének tudomást szerezni az Egyetem Alumni Életéről. Sőt, nem csak tudomást szerezni, hanem akár aktívan alakítani is azt. 

Már az új rendszernek köszönhetően újulhattak meg az ELTE Alumni Hírek és az ELTE Alumni Junior Magazin hírlevelek - igényes formában tájékoztatva az érdeklődőket az Egyetem és az Alumni közösség aktuális híreiről. 

Jelenleg a rendszer bevezetése előtt tájékoztató bemutatók zajlanak. Az indulásról - átállásról - hamarosan értesíteni fogjuk. Kövesse nyomon híradásainkat és kerüljön velünk kapcsolatba az új platformon keresztül! 

ELTE Alumni 
Facebook

Új Alumni honlap kinézet

Új Alumni honlap kinézet

0

/

0

0

/

0