Szemléletformáló tréningek a SHÜTI-nél

2023.06.28.
Szemléletformáló tréningek a SHÜTI-nél
A speciális szükségletű hallgatók egyenlő esélyű hozzáféréséről szóló tréning az Egyetem bármely szervezeti egysége számára elérhető.

A Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) ellátja és koordinálja az Egyetemen tanuló speciális szükségletű hallgatók esélyegyenlőségének feladatait, emellett igény szerint edukációs és szemléletformáló tréningeket tart az ELTE különböző szervezeti egységei számára.

A tudásmegosztást célzó, szemléletformáló programok időtartama a komplexitástól függően (egy-egy fogyatékosságra vagy az összesre vonatkozik-e) fél- vagy egynapos. A tréning elméleti előadásokból és gyakorlati feladatokból áll, és minden esetben fontos szereplői az ún. tapasztalati szakértők, hiszen mottójuk: "Semmit rólunk, nélkülünk!". 

A SHÜTI Autizmus Munkacsoport június 12-én szemléletformáló tréninget tartott az ELTE Könyvtárak munkatársai számára. A neurodiverz hallgatók speciális szükségleteinek jobb megértése és a számukra akadálymentes, befogadó könyvtári környezet kialakítása volt az alkalom témája. Az interaktív foglalkozáson lehetőség nyílt megismerni tapasztalati szakértők nézőpontját, és a munkatársak közösen gondolkodhattak az inklúzió szempontjairól. 

A speciális szükségletű hallgatók egyenlő esélyű hozzáféréséről szóló szemléletformáló tréning iránti igényt az Egyetem bármely szervezeti egysége jelezheti a SHÜTI vezetőjénél.

További információ