Szigorodó védelmi intézkedések

2021.03.05.
Szigorodó védelmi intézkedések
Februárban a vírushelyzet miatt távolléti oktatással kezdődött el a 2020/2021-es tanév tavaszi szemesztere. Március elején a szabályozás az országos intézkedéseknek megfelelően tovább szigorodott. Az egyetem változatlanul a járványügyi védekezés személyi követelményeinek betartására kéri valamennyi polgárát.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Járványügyi Operatív Koordináló Testület (JOKT) 2021. február 4-i tájékoztatójában megerősítette: továbbra is hatályban vannak az online oktatást és számonkérést előíró szabályok az egész egyetemen. Az Egyetem a 2020/2021-es tanév tavaszi szemeszterét távolléti oktatással kezdte meg, és azt az ellenkező rendelkezésig fenntartja.

A március 4-i tájékoztató ezt azzal is kiegészítette, hogy a jelenléti oktatásra egyedi miniszteri engedéllyel rendelkező kurzusok is csak távolléti formában tarthatók meg. A szakmai gyakorlatok jelenléttel akkor folytathatók, ha azt a gyakorló hely szabályai kifejezetten lehetővé teszik. Az Egyetem sportlétesítményeiben szabadidős sport nem űzhető. Az Egyetem közgyűjteményei, szabadtéri kiállítóhelyek, kertek nem látogathatók. A folyamatos működés fenntartásának követelménye mellett a munkahelyi vezetők széles körben engedélyezhetnek otthoni munkavégzést. Az Egyetemen az elektronikus ügyintézés folyamatosan fennmarad.

Az Egyetem nyomatékosan kéri valamennyi polgárát a járványügyi védekezés személyi követelményeinek a betartására. Kéri, hogy szigorúan és következetesen teljesítsék különösen a maszkhasználattal, a távolságtartással, a kijárási korlátozásokkal és személyi higiénével kapcsolatos jól ismert követelményeket és előírásokat.

A koronavírussal kapcsolatos összes intézkedésről, tájékoztatóról és hírről bővebben itt tájékozódhat: www.elte.hu/koronavirus