Szombathelyen jártak a nemzetközi hallgatói nagykövetek

2023.05.06.
Szombathelyen jártak a nemzetközi hallgatói nagykövetek
A Bridging the Gap 3.0 konferencia újabb lépés volt az ELTE külföldi hallgatóit képviselő alternatív diákszervezet létrehozása felé.

Az ELTE nemzetközi hallgatói nagykövetei áprilisban találkoztak az egyetem szombathelyi campusán. A Bridging the Gap konferencia célja elsősorban az volt, hogy fórumot teremtsen az egyetemen tanuló nemzetközi hallgatók képviselőinek az ismerkedésre, közös ügyeik megbeszélésére és a jövőbeli elképzeléseik egyeztetésére.

A rendezvényen a hallgatói nagykövetek mellett az ELTE Hallgatói Önkormányzat tagjai, valamint a Nemzetközi Stratégiai Iroda munkatársai vettek részt. A megbeszéléseken több eddig vitás kérdést sikerült tisztázni, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a nemzetközi hallgatókat a jövőben önálló szervezet fogja össze.

Az ELTE-n jelenleg 128 országból 4650 külföldi hallgató tanul, és ez a szám előreláthatóan növekedni fog. A hallgatói nagykövetek eddig is fontos szerepet játszottak abban, hogy a nemzetközi hallgatók az ELTE-n otthon érezzék magukat, összehangolt munkájuk, egységes fellépésük a jövőben tovább növelné a külföldről jött diákok beolvadását az egyetemi diákközösségbe. 

A látogatás fontos célja volt az is, hogy a budapesti nemzetközi hallgatók megismerkedjenek az egyetem szombathelyi szervezetével is. A helyi hallgatóság képviselői körbevezették őket a campuson, megmutatták a Savaria Egyetemi Központ épületeit, laboratóriumait, az oktatást támogató műszaki eszközeit. A résztvevők városnéző túrán is részt vettek, megitekintették a helyi nevezetességeket, és megismerkedtek a szombathelyi diáklét mindennapjaival is.

Az önkéntes nemzetközi hallgatói nagykövetek első találkozójára 2022 őszén került sor, erről az alábbi linken olvashat.