Társadalmi kérdések a filmvásznon

Társadalmi kérdések a filmvásznon
04/25

2023. április 25. 15:00 - 17:00

ELTE BTK Dékáni kistanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A)

04/25

2023. április 25. 15:00 - 17:00

ELTE BTK Dékáni kistanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A)


Az ELTE BTK és a Kreatív Európa Iroda négyalkalmas sorozatot hirdet április 24. és május 19. között: a második rendezvényen Paszternák Ádám, a Kreatív Európa Nonprofit Kft. MEDIA ágának vezetője és László Sára, a Campfilm társalapítója és producere tart előadást.

A sorozatban az érdeklődők megismerkedhetnek a Kreatív Európa Program pályázati területeivel és az elérhető támogatási formákkal, valamint bemutatkoznak magyar vezetéssel vagy részvétellel megvalósult – vagy folyamatban lévő – projektek, amelyek képviselői a pályázás menetével és a projektek lebonyolításával kapcsolatban is megosztják tapasztalataikat a hallgatósággal. A meghívott előadók foglalkoznak partnerkeresési, a projektmenedzsmentet érintő, kommunikációs-disszeminációs témákkal, valamint válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.  

Program:

  • A Kreatív Európa Program (MEDIA ág) pályázati lehetőségeinek bemutatása (Paszternák Ádám, a Kreatív Európa Nonprofit Kft. MEDIA ágának vezetője)
  • A Campfilm társadalmi témákkal foglalkozó dokumentum- és játékfilmjei (például Természetes fény, Visszatérés Epipóba) (László Sára, a Campfilm társalapítója és producere)
    Bővebb információ a Kreatív Európa Történetek blogon

A Campfilmet László Sára producer, Gerő Marcell rendező-producer és Dobos Tamás operatőr alapította 2007-ben. Működésének első nyolc évében főleg dokumentumfilmek gyártásával foglalkozott számos hazai és nemzetközi partnerrel együttműködve. A szakmai elismertséget hozó dokumentumfilmek folyamatos gyártása mellett az elmúlt években játékfilmek fejlesztésével is foglalkoznak. Munkáik jellemzően társadalmi kérdésekkel foglalkoznak, eddigi filmjeik a hazai és a nemzetközi porondon is komoly elismerést vívtak ki maguknak.

Az esemény az ELTE BTK Kreatív tavasz eseménysorozatának része. A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Facebook-esemény

Borítókép: Nagy Dénes: Természetes fény (fotó: Dobos Tamás)