Tausz Katalin a magyar UNICEF vezetőségében

2016.09.13.
Tausz Katalin a magyar UNICEF vezetőségében
Az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociálpolitika Tanszékének egyetemi tanárát választotta gyermekjogi igazgatójának a UNICEF Magyar Bizottság Alapítványa .

Tausz Katalin az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett diplomát 1973-ban magyar–filozófia, majd 1979-ben szociológia szakon. Az ELTE-n több mint harminc éve, 1978 óta oktat. 2014-ben egyetemi tanárrá nevezték ki, 2009 és 2015 között pedig dékánként vezette a Társadalomtudományi Kart. Több mint három évtizedes pályafutása alatt száznál több konferencián vett részt a világ különböző pontjain Indiától az USA-ig, és számos hazai, valamint nemzetközi tudományos társaságban is tevékenykedik. A szociológus, szociálpolitikus munkásságát 2002-ben Pro Caritate díjjal is elismerték, és elnyerte a Széchenyi Professzori Ösztöndíjat is. Kutatási területe a szegénység, a fogyatékos emberek helyzete, a segélyezés, a szociálpolitika elmélete és a mai magyar szociálpolitika.

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány az UNICEF hazai képviselőjeként adományokat gyűjt az UNICEF gyermekvédő programjaihoz, és küzd a gyermekjogok hazai érvényesüléséért. Tausz Katalin 2016. szeptember 1-je óta a szervezet gyermekjogi igazgatója. 

A Tausz Katalinnal korábban készült interjúnk ide kattintva olvasható.

Forrás: ELTE TáTK