TORCH Fórum

TORCH Fórum
03/08

2023. március 08. 09:00

Trinity College Dublin és online

03/08

2023. március 08. 09:00 -

Trinity College Dublin és online


A CHARM-EU rendezvénye a közös kutatási és innovációs stratégiák megosztására és az egyetemek közti együttműködések erősítése fókuszál. 

Az Egyetemszövetség TORCH projektjének célja kihívásvezérelt, transzdiszciplináris és interkulturális szemléleten alapuló K+I agenda kidolgozása, amely hozzájárulhat a komplex társadalmi kihívások megoldásához. Nyílt fórumai lehetőséget biztosítanak az eddig eredmények megosztására és megvitatására a kutatás és az innováció területén érdekelt akadémiai, szakpolitikai és társadalmi-gazdasági partnerekkel közösen.

A második TORCH Fórum fő témái a nyílt tudomány, a kutatásértékelési rendszer reformja, az egyetemek közötti K+I együttműködések előmozdítása, az inter- és transzdiszciplináris valamint az egyenlőség és a sokszínűség szerepét figyelembe vevő kutatás támogatása, illetve az üzleti és civil szférák bevonása.

A fórumon az Európai Bizottság és az európai egyetemi szövetségek nézőpontjai mellett a kutatás és az innováció területén dolgozó szervezetek, valamint az egyetem és a társadalom közötti együttműködések előmozdításában érdekelt partnerek szempontjai is bemutatkoznak és megvitatásra kerülnek.

A CHARM-EU várja a téma iránt érdeklődő oktatók, kutatót, döntéshozók és szervezetek jelentkezését.

Részletes program és jelentkezési űrlap

A TORCH projektben folyó munka átfogó céljairól és jelentőségéről további információt talál az alábbi videóban: