Új elnököt választott az EHÖK

2021.07.05.
Új elnököt választott az EHÖK
Az ELTE HÖK Tisztújító Küldöttgyűlésén 2021. június 30-án egyhangúlag Varga Rékát, az ELTE BTK ének-zene és magyar osztatlan tanár szakos hallgatóját választották elnöknek, aki egyedüliként pályázott a pozícióra.

A megválasztott elnök két éve az EHÖK kabinet tagja, eddig pályázatokért felelős alelnökként dolgozott. 2021. augusztus 1-jétől tölti be az EHÖK elnöki tisztségét, Eszterhai Marcellt váltja majd.

Varga Réka beszédében kitért többek között az egyetem újranyitásával kapcsolatos elképzeléseire. Célja, hogy csapatával több színtéren tudjon eredményesen építkezni, mind a HÖK és a részönkormányzatok belső fejlődésének elősegítése által, mind a hallgatók tanulmányi és közösségi szintű támogatásával. Az érdekképviseleti munka előremozdítására személyesen megvalósuló képzések elindítását tervezi a kabinet, a hallgatótársak számára pedig igyekeznek majd minél több lehetőséget biztosítani a valós találkozásokon alapuló eseményeken, rendezvényeken való részvételre. Varga Réka az utóbbi programpontot különösen fontosnak tartja, hiszen szeptemberben olyan évfolyam érkezik az egyetemre, amelynek számos jelentős közösségi élmény megélésére nem volt lehetősége. A gólyatáborok, illetve a további integrációt segítő programok szervezése a személyes térbe visszatérő HÖK első feladatai közé fog tartozni.

Az újonnan megválasztott kabinet programjában szerepel továbbá a hallgatói kutatások támogatása, valamint a pályázatok és az ösztöndíjak fejlesztése is. A csapat célja, hogy olyan szemléletmódot alakítsanak ki, amellyel a hallgatók összességét képviselhetik, és velük közösen

egy élhetőbb, jól funkcionáló rendszert hozzanak létre.

Varga Réka hangsúlyozta, hogy a rájuk váró munka folyamatos finomhangolást igénylő tanulási folyamat, mely a precizitás, a hatékonyság és az együttműködés jegyében fog zajlani. A beszéde Széchenyi István szavaival zárult: „Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen”.

A bemutatkozás után a jelenlévőknek lehetőségük volt kérdezni az elnökjelölttől, majd a Küldöttgyűlés tagjai vitát folytathattak, a titkos szavazás pedig az ELTE szavazófelületén zajlott le. Az eseményen a karok képviselői mellett részt vett többek között az ELTE rektora, Borhy László és az egyetem kancellárja, Scheuer Gyula is. Az ülésen bemutatkoztak az új kabinet tagjai is.


Az EHÖK új csapata

Varga Réka programja itt olvasható.

Forrás: ELTE Online