Új Nemzeti Kiválóság Program 2021/2022 - felhívás

2021.04.19.
Új Nemzeti Kiválóság Program 2021/2022 - felhívás
Megjelentek a tudományos utánpótlás megerősítését és a tudományos életpálya vonzóvá tételét célzó pályázat idei felhívásai.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) a kormány által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram, amelynek célja a hazai kutatói utánpótlás, a tudományos pályán való elindulás, majd pályán tartás támogatása.

A 2021/2022. évi ÚNKP pályázatokat az ELTE-re kizárólag elektronikus úton, az ELTE ÚNKP portálján kell benyújtani. Pályázattal kapcsolatban a Portál levelezőfunkciójának segítségével léphet kapcsolatba ügyintézőnkkel.

A legutóbb lezárult pályázati ciklusban, a 2019/2020-as pályázatra 832 érvényes pályázat érkezett az ELTE-re, ebből 371 nyerte el a támogatást, ennyi ELTE-snek nyílt lehetősége egy 5 vagy 10 hónapos kutatási terv megvalósítására. A 371 támogatott között 11 alapképzésben tanuló nyertes, 69 mesterképzéses hallgató, 153 doktori és 24 doktorjelölti hallgató, 83 Bolyai+-os fiatal kutató található, a „Tehetséggel fel!" Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjat pedig további 31 diák kapta meg. Az ELTE ebben a pályázati ciklusban közel 470 millió forintot fizetett ki ösztöndíj formájában.

A 2021/2022-es tanévre vonatkozó pályázati kiírások:

Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, alapképzésben részt vevő, tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, továbbá a mester tanulmányok megkezdésére való felkészülés.
Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/hó/fő

Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a mester (osztatlan) képzésben részt vevő, tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, továbbá a doktori tanulmányok megkezdésére való felkészülés.
Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/hó/fő

Felsőoktatási Doktori Hallgatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a kiemelkedő tudományos és művészi eredményeket felmutató doktori képzésben részt vevő hallgatók kutatási és alkotó tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, valamint a doktori disszertáció (PhD, DLA) megfelelő megalapozása.
Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/hó/fő

„Tudománnyal fel!” Felsőoktatási Doktorvárományosi és Posztdoktori Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a kiemelkedő tudományos és művészi eredményeket felmutató doktorvárományosok és posztdoktorok kutatási és alkotó tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció, valamint doktorvárományosok esetén a doktori disszertáció (PhD/DLA) megírása.
Az ösztöndíj összege: 200.000 Ft/hó/fő

Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a kiemelkedő tudományos és művészi kutatási eredményeket felmutató a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesülő oktatók, kutatók támogatása.
Az ösztöndíj összege: 200.000 Ft/hó/fő

„Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj Pályázati Kiírás
Célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, a középiskolai tudományos tanulmányi versenyen eredményesen teljesítő, alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, elsőéves tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása.
Az ösztöndíj összege: 100.000 Ft/hó/fő

Részletes információk az ELTE ÚNKP aloldalán