Új szakkönyv a testnevelésről

2021.09.10.
Új szakkönyv a testnevelésről
Csányi Tamás egyetemi docens, az ELTE TÓK Testnevelési Tanszékének vezetője Révész Lászlóval, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docensével és Kälbli Katalinnal, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar adjunktusával közösen készítette el a terület eddigi legátfogóbb magyar szakkönyvét.

A testnevelés és sport oktatásának elmélete és módszertana. Középpontban a tanulás című könyv a Magyar Diáksport Szövetség kiadásában jelent meg. A 21 fejezetet tartalmazó anyag átfogóan jeleníti meg a testnevelés és sport korszerű szakdidaktikáját. Olyan területek részletes elméleti és módszertani bemutatása is olvasható benne, amelyek eddig csak nagy vonalakban szerepeltek a hazai testneveléselméleti művekben. A 772 oldalas kiadványt 260 hazai és 580 nemzetközi szakirodalom támogatja meg, 175 ábra, 140 kép, 115 táblázat és 400 szavas tárgymutató is szerepel benne.

2021. július 6-án az ELTE Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemének (KMNyE) rendhagyó nyitórendezvényén Csányi Tamás tartotta a plenáris tudományos előadást Minőségi testnevelés a 21. században: hagyomány és innováció címmel. Erről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

A kiadvány elérhető a TÓK és a PPK kari könyvtárában, illetve ingyenesen letölthető a Szövetség webshopjából.

Forrás: ELTE TÓK