Újabb aranyat szerzett Burján Csaba

2018.11.06.
Újabb aranyat szerzett Burján Csaba
Az ELTE  Sport Arca, a TTK matematika szakos hallgatója a magyar csapat tagjaként új világcsúcsot állított fel 5000 méteren a gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának idénynyitóján Calgaryban. 

A phjongcshangi olimpián aranyérmet szerzett váltó tagjai közül Knoch Viktor egyéves pihenőjét tölti, őt az amerikai Cole Krueger helyettesítette Calgaryban. Mellette a Liu-testvérek és az ELTE TTK matematika szakos hallgatója, Burján Csaba állhattak a dobogó legfelső fokára. A versenyen a magyar váltó a hajrában előzte meg a dél-koreai és a holland négyest, ráadásul 6:28:625 perces idejükkel megelőzték az eddigi világcsúcstartó amerikai csapatot.

Burján Csaba, aki 2018 szeptembere óta egyetemünk Sport Arca, nemrégiben arról beszélt az ELTE-s hallgatókat bemutató filmsorozatunkban, hogy az olimpiai bajnoki cím után hazatérve új célt, az EB és VB aranyérem megszerzését tűzték ki maguk elé: a calgary-i világcsúcs és győzelem nagy lépést jelent efelé. A gyorskorcsolyázók világkupa-sorozata november 9-én az Egyesült Államokban, Salt Lake Cityben folytatódik, ahol a magyar csapat újból megméretteti magát.

Fotó: M4 Sport
Forrás: MTI