Újabb funkciókkal bővül az Erasmus+ App

Újabb funkciókkal bővül az Erasmus+ App
09/21

2021. szeptember 21. 10:00 - 11:30

online

09/21

2021. szeptember 21. 10:00 - 11:30

online


A megújult telefonos alkalmazást angol nyelvű online eseményen mutatják be az Európai Bizottság, a felsőoktatás képviselői és hallgatók bevonásával.

Mint arról korábban részletesen beszámoltunk, az applikációt létrehozó nemzetközi, innovatív projektben az ELTE konzorciumvezető szerepet vállalt, egyetlen egyetemi szereplőként. A soknyelvű app létrehozásában nagy szerepe volt az ELTE BTK HÖK nyelvszakos önkénteseinek is, akik az Európai Bizottság által készített fordításokat bevitték az applikációba.

Az új Erasmus+ App biztosítja, hogy a hallgatók Európa-szerte egy helyről, széles körű tájékoztatást kapjanak az Erasmus+ program keretében megvalósuló mobilitási lehetőségekről és a mobilitáshoz kapcsolódó eszközökről, szolgáltatásokról. Android- és iOS eszközökre eddig több mint 100 ezer alkalommal töltötték le.

A bemutatón részt vesz Mariya Gabrielaz Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosa, valamint Borhy László, az ELTE rektora is.

Miben újul meg az App?

  • Az Európai Unió 23 hivatalos nyelvén elérhető információk az Erasmus+ program keretében elérhető mobilitási lehetőségekről
  • A hallgatók által szűrhető, intézményspecifikus mobilitási információk megjelenítése
  • Digitális pályázás lehetőségének biztosítása az Appon keresztül az Erasmus+ tanulmányi mobilitáson résztvevők számára
  • Digitális Európai Hallgatói Kártya generálása az Appon keresztül
  • Tippek, események, történetek, kedvezmények: hasznos információk más felhasználóktól, felsőoktatási intézményektől és hallgatói szervezetektől
  • Személyre szabható rendszerüzenetek és értesítések a kapcsolódó hallgatói szolgáltatásokról

További információk a projekthonlapon érhetők el.

Regisztráció (kötelező, szeptember 19-ig)