Újdonságok a Wooclapben

2023.05.08.
Újdonságok a Wooclapben
Havonta jelennek meg új funkciók, fejlesztések a Wooclap felületén, cikkünkben az új módosításokat mutatjuk be.

Mi is az Wooclap?

Interaktív kérdések platformja, amely segítségével az oktató felpezsdítheti a képzéseit, az óráit, interaktívan bevonhatja a résztvevőket a közös ötletelésbe, kérdéseket tehet fel a számukra (nyílt és zárt végűt egyaránt), szavazást bonyolíthat le és összegyűjtheti, mérheti is az egyes kérdésekre adott eredményeket. 

A hallgatók / résztvevők eredményei exportálhatók, lementhetők, továbbá az oktató a már meglévő PPT prezentációját is importálhatja a felületre és kiegészítheti a következő kérdéstípusokkal:

A Wooclap 2022 májusa óta integrálva van a Canvas LMS rendszerbe, így az oktatók, már a tartalomoldalalak szerkesztéskor emelhetnek be interaktív elemeket a kurzusukba.

Április 26.

Ráhangolódás emojikkal

Ráhangoló, bemelegítő kérdésként a „Hogy érzed ma magad?” típusú kérdések mindig jó jégtörőnek bizonyulnak. Nem kell, hogy témához kapcsolódjanak, a megválaszolásához nincs szükség előzetes tudásra, nem gyakorol nyomást a válaszadóra. A válaszok ugyanakkor az oktatónak képet adnak, a hallgatók aznapi hangulatáról, a várható hozzáállásukról, és akár ennek megfelelően változtathat is a feladatokon, az óra menetén.

Szófelhőkészítés zenei kiegészítéssel

Pár hete már elérhető a "Zene hozzáadása" funkció szófelhőkészítésnél a Wooclapben. A bevonódás, a téma iránti elköteleződés növelésének érdekében az előadó, immár hangokat, a témához kapcsolódó zenét is beilleszthet a feladatba. A zene elindítását az előadó kezeli, illetve most már kiegészítő funkcióként megjelent hangerőszabályozás is az ő kezében van. Ha több ilyen típusú feladatot szeretnénk készíteni, de ugyanazzal az a zenével, akkor az audiofájlokat egyenként kell hozzárendelnünk a kérdésekhez.

Sablon galéria

Az előre elkészített, különböző témák szerint kategorizált sablonokkal könnyen inspirálódhatunk, meggyorsíthatjuk a munkánkat. A sablonokba a kis ablakok segítségével betekintést nyerhetünk és kattintás után már szerkeszthetjük is azokat. 

Március 29.

Ossza meg egyéni háttértémáit más felhasználókkal!

A Wooclap témaszerkesztője most már lehetővé teszi, hogy egyéni háttértémákat készítsünk a különböző kérdésblokkokhoz. Beállíthatjuk szervezetünk színeit, logóját a felületen, de akár téma, vagy esemény szerint is csinosíthatjuk a kérdéseinket.

A téma szerkesztése továbbá megosztási funkcióval is bővült, ahol egy kód megadásával kollégáink, vagy felhasználóink személyes profiljából importálhatunk át egyéni beállításokat.

Töltse teljes előadásának anyagát PDF-ben a közönség kérdéseivel / válaszaival együtt!

Mostantól PDF-ként is exportálhatja előadásait, mely a közönség interakcióit is tartalmazni fogja. Mentse le a nyílt végű kérdéseket, a közös brainstormingokat, elemezze a százalékokat! Készítsen diákjainak a félévi munkákról egy összegző dokumentumot, amit akár LMS rendszerébe is feltölthet. 

Grid nézetben a résztvevők egyéni eredményeit és ellenőrizheti, illetve akár Excelbe exportálhatja azokat.

Március 1.

Emojik a bevonódás növelésére

A résztvevők / hallgatók bevonását már a csatlakozás idején el lehet kezdeni. Az új funkcióval, mely a válaszokat nem váró kérdések alatt válik csak aktívvá, különböző emojikkal jelezhetik a részvételüket a hallgatók. Ez a funkció segít a figyelem megragadásában, a bevonódásban, a téma iránti elköteleződésben. 

Időzítő

Egyszerű, letisztult, praktikusan használható időzítő funkció került új elemként hozzáadásra a felületen. A Display gomb megnyomásával tudjuk elindítani és az idő lejártával a "Time is out!" felirat jelenik meg. Egyéb hangok egyelőre még nem tartoznak hozzá.

Szünetekre, egyéni, vagy csoportos munkára megfelelő eszköz lehet és még a Wooclap felületéről sem kell elnavigálnunk. Az Időzítőben percek és másodpercek adhatók meg, de a szövegeket formázhatjuk, továbbá képet is adhatunk hozzá.

Kiemelések

Ötleteléseknél, nyitott végű kérdéseknél hasznos didaktikai elem lehet az egyes válaszok kiemelése. Az új fejlesztés ezt a Highlighter funkciót tette lehetővé, ahol a nagyító ikonra kattintva a képernyő közepén, nagy méretben válik olvashatóvá a kiválasztott elem.