Újra elindult az OMHV

Az oktatói munka hallgatói véleményezésének egyik fő célja, hogy az oktatók visszajelzést kapjanak munkájukról, az Egyetem és a Kar pedig az általa nyújtott képzések minőségéről, másrészt a hallgatók megismerjék egymás véleményét a kurzusokkal kapcsolatban. A mérés és értékelés eredményeit az Egyetem az oktatási tevékenység színvonalának folyamatos fejlesztéséhez használja. A valamennyi kérdőívet kitöltő hallgató a következő féléves rangsorolásos kurzusfelvétel során 8 pluszpontot kap.

A kérdőíveket a Neptun tanulmányi rendszer főmenüjében, az Ügyintézés menüpont Kérdőívek almenüpontjában lehet kitölteni 2015. január 29.  23:59-ig.  A kitöltés és az eredmények feldolgozása név nélkül, anonim módon történik. Az ELTE Online ez alkalommal is nyereményjátékkal ösztönzi a hallgatókat a kérdőívek kitöltésére: a vizsgaélményt legjobban leíró filmcímmel ELTE-s ajándéktárgyakat lehet nyerni.

„A tanulmányi rendszer váltásával az Oktatói Munka Hallgatói Véleményezése is új technikai alapokra került. Fontos tudni, hogy az OMHV három rendszer finomra hangolt működésével valósul meg. Ezen rendszerek biztosítják a hallgatók felhasználóbarát kitöltő felületét, az eredmények összesítését, a riportok grafikus megjelenítését és az üzenetküldést, mindezt úgy, hogy a hallgatói anonimitás ne sérüljön” mondta az ELTE Online-nak Pór Dorottya, az ELTE Minőségbiztosítási Osztályának vezetője.

Borbély Krisztián, az EHÖK tanulmányi alelnöke hangsúlyozta: „A folyamatos (félévente történő) visszajelzések egy körkörös visszacsatolási folyamatot eredményeznek, így az OMHV általi minőségbiztosítás hosszú távon egy önfenntartó rendszerré nőheti ki magát”. Az előző szemeszterben a kérdőívek 57,15%-át töltötték ki a hallgatók.

Az OMHV-val kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó kisokos megtalálható az ELTE EHÖK oldalán. Az egyes Karok aktuális kitöltési arányait a Minőségbiztosítási Osztály honlapján lehet követni.

ELTE Minőségbiztosítási Osztály / ELTE Online

2015.01.08.